Cuma, Kasım 22, 2024
Ana SayfaGirişimcilikYoğun Çalışan Girişimciler İçin Verimliliği Artırmanın 8 Yolu

Yoğun Çalışan Girişimciler İçin Verimliliği Artırmanın 8 Yolu

Aşağıdaki tavsiyelere kulak vererek sarf ettiğiniz çabanın karşılığını almak istiyorsanız daha az zamanda daha çok iş halledebilirsiniz.

Girişimci olmak bazen aynı anda birden fazla işle uğraşmayı gerektirir. Verimliliğinizi artırmanın yollarını aramayı bıraktığınızda uğruna zaman harcadığınız her şey başınıza yıkılabilir. Öğleden sonraları pilim bitmiş oluyor, o yüzden ben de sabahlarımı en verimli şekilde nasıl geçirebileceğimin yollarını arıyorum. Dikkatimi dağıtacak şeyleri minimuma indirebilirsem 7-11 arası daha fazla iş hallediyorum. Eğer bunu yapamazsam bütün gün işlerimi yetiştirmeye çalışıyorum.

Ben de girişimci olarak verimliliğinizi artırmak konusunda bazı tavsiyelerde bulunacağım.

 

1. Zaman Aralıklarını Kullanın

Görevlerinizi öncelik sırasına koymakta zorlanıyorsanız zaman aralıkları belirlemek işinize yarayabilir.

Gün içinde belirli zaman aralıklarını belirli görevler için ayırabilirsiniz (örneğin: 9:10- 9:30, mailleri cevaplama). Her zaman aralığında belirli bir göreve odaklanırsınız ve gözünüz başka hiçbir şey görmez. Böylece veriminiz artar ve gün içinde önceliği olan bütün görevlerinizi yerine getirirsiniz.

Ben en çok sabahları verimli bir şekilde çalışabiliyorum, bu yüzden de en çok önem arz eden işlerimi sabahları hallediyorum. Örneğin konferans görüşmelerini öğleden sonraya bırakıyorum.

Mutlaka okuyun: Zamanı Etkili Kullanabilmek İçin “Ye O Kurbağayı”

 

2. Hesap Verme Sorumluluğunu Üstlenin

İnsanlara hesap verme sorumluluğunun bizi eyleme geçmeye itmesi oldukça şaşırtıcıdır.

Günlük/haftalık yapılacaklar listeniz için bile olsa hedefler koyun. Daha sonra bunları çalışma arkadaşınıza, arkadaşınıza ya da ekibinize anlatın. Bu hedeflere ulaşamadığınız takdirde hesabını verecek olmanın sorumluluğu aradığınız motivasyon olabilir.

Mutlaka okuyun: Daha Sorumlu Bir Kişi Olmak İsteyenlere

 

3. Aynı Anda Birden Fazla İşle Uğraşmayın

Her gün üzerinize her yerden yüzlerce iş yağdığını düşünürsek görevden göreve atlamak kolaydır. Ancak bu verimli bir şey değildir. İşler yarım bırakılır ya da bir anlık dikkatsizlikle hatalar yapılabilir. Sadece bir işe odaklandığınızda onu bitirene kadar var gücünüzle çalışırsınız ve ortaya çok iyi bir iş çıkar. Mümkün olduğunca aynı anda birden fazla işle uğraşmayın ve elinizdeki işe odaklanın.

Mutlaka okuyun: Aynı Anda Birçok İş Yapmak Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

 

4. Dikkatinizi Dağıtacak Şeylerden Uzak Durun

Söylemesi yapmaktan daha kolay biliyorum ama gün içinde sosyal medyada gezinmek gibi dikkatinizin dağılmasına neden olacak şeylerden uzak durmayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmak için çalışırken telefonunuzu çalışma masanızdan uzağa koyabilir veya bilgisayarınıza verimliliğinizi artırmanızı sağlayan bir uygulama bile indirebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Teknoloji Bağımlığından Kurtulmanın Yolları

 

5. Hayır Demenin Gücüne Varın

Zamanınızı sadece hedeflerinizi karşılamanızı sağlayacak en önemli işlere ayırın. Bu, bazen kendinizi geliştiremeyeceğinizi düşündüğünüz yeni projelere, müşterilere ya da sorumluluklara “hayır” demeniz anlamına gelebilir.

Mutlaka okuyun: Girişimci Olarak “Hayır” Demeniz Gereken 6 Şey

 

6. Listeler Hazırlayın

Listelere bayılırım. Deftere yazdığım görevlerin üzerini çizmek ya da telefonuma not ettiğim görevleri silmek kadar haz veren bir şey yok.

Bunun da ötesinde listeler dikkatinizin dağılmasını da engeller. Görevlerinizi yazıya döküp görebileceğiniz bir yere asarsanız onları ne gözden kaçırır ne de unutursunuz. Halledilmeyi bekleyen görevleriniz varsa daldan dala atlamak yerine bunları sıraya koymayı da deneyebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Yapılacak İşlerin Ağır Yükü Altında Ezilmek İstemeyenlere

 

7. Görev Dağılımı Yapın

Güçlü yönlerinizin (ve işinizi büyütmek için yaptığınız şeylerin) ne olduğunu biliyorsunuzdur ama sonuçta sadece tek bir kişisiniz. Değerli zamanınızı tehdit eden önemsiz işler varsa bu görevleri başkalarına verin. Bunları halledebilmek için yarı zamanlı bir asistan işe alabilir ya da serbest zamanlı bir çalışandan yardım isteyebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Başarılı Bir Görev Dağılımı Nasıl Yapılır?

 

8. Uzaklaşın

Tükenmişlik yaşamamak için bazen kendinize her şeyden uzaklaşma iznini tanımalısınız. Her akşam telefonunuzu kapatabilir, hafta sonunda gelen mailleri okumayabilir ya da her yıl uzun bir tatile çıkabilirsiniz.

Girişimci olduğunuzda sürekli işin başında olmak kolaydır. Ama bu yaratıcılığınıza sekte vurabilir ve verimliliğinizi düşürebilir. Düzenli olarak stresten uzaklaşın, beyniniz size teşekkür edecek.

Mutlaka okuyun: İşten Biraz Olsun Uzaklaşmak İsteyen Girişimciler İçin 3 İpucu

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar