Yenilikçi ve teknolojik fikirleri araştırıp sizlere sunmaya devam ediyoruz. Hanno şehir kütüphanesi, bünyesindeki kitapları dijtal teknolojik altyapı ile entegre ediyor.
NFCs’yi kullanarak, ziyaretçilere her raftaki içeriğe daha kolaylıkla göz atabilmesi için yardım ediliyor. E-kitapların ve Wikipedia’nın dünyasında, fiziki kitap koleksiyonlarının rolü hafifliyor. Japonya’daki Hanno şehir kütüphanesi, bünyesindeki kitapları dijital teknolojik altyapı ile entegre ediyor. Geliştirilen teknolojiyle, entegre olmaya karar veren yetkililer böylece ziyaretçilerin her raftaki kitapları rahatlıkla inceleyebilmelerine imkan verdiler.
Saitama Prefecture’da bulunan ve kütüphaneye gitmek isteyen ziyaretçiler, her binanın kitaplık raflarının üzerinde küçük etiketler görecekler. NFC ile uyumlu akıllı telefonlarını etiketin yanına getirmek suretiyle, kullanıcılar, her kitap hakkında daha fazla bilgiye ulaşabildikleri o raftaki dijital içeriklere yönlendirilirler. Ayrıca hangi kitabın halihazırda ödünç verilip verilmediğini de görebiliyorlar. Eğer istedikleri bir kitap , başka birinin kullanımındaysa, bir kopyayı rezerve edebiliyor ve kitap kütüphaneye geri döndüğünde bildirim alarak haberdar olabiliyorlar. Fujitsu tarafından geliştirilen sistemde, kütüphane çevresinde 100 etiket bulunuyor, ayrıca Wikipedia gibi, okuyucularına yazarlar ve çalışma sahaları hakkında daha fazla detaylı bilgi veren dijital kaynaklara ulaşma avantajını da sunuyor. Kütüphaneler bu sistemle ayrıca, müşterilerinin kaynakları nasıl kullandıklarına dair de veri topluyorlar.
Fujitsu, eğer okuyucular ve araştırmacılar için tercih edilen popüler bir sistem olduğu kanıtlanırsa, bu hizmeti Japonya çevresindeki yüzlerce kütüphaneyle genişletmek istiyor. Sizce, fiziki kitapları okuyucuların hizmetine sunma işini, başka hangi teknolojilerle birleştirerek geliştirebiliriz?