Kendi işinizi kurmayı mı düşünüyorsunuz? Harika bir iş fikri mi arıyorsunuz?
Bizler, sizin için işin zor kısmını hallettik. Bu 6 yeni iş fırsatı açıkgöz girişimciler tarafından yararlanılmayı bekliyor. İşte size çok kazandırabilecek hazır ve hızla büyüyen iş fikirleri.
1- Her şey, her yere teslim edilir
Uber, Netflix ve Just Eat gibi büyük kazançlar elde etmeleriyle övünen birçok şirket ile birlikte hizmet sektörü zaten büyük bir iş alanıdır.
Ama bir avuç işletme bundan daha da iyisini yaparak “her şey, her yere teslim edilir” hizmetini sunmaya başladı.
Postmates ve Seamless firmaları bu akımın öncülerinden ve bir hamburgerden, konser biletlerine, iğnelere kadar birçok ürünün teslimatı konusunda müşterilerine hizmet vermekteler. Bu akım Türkiye’ye yeni geldi ancak yakın zamanda çok büyük bir iş sektörüne dönüşmesi muhtemeldir.
2- İçecek soğutucular
Çeşitli teknoloji şirketleri, içeceğinizi yudumlarken sürekli olarak soğuk olmasını sağlayacak soğutucular üzerinde çalışmaktadır. Bir kez düşük maliyetli bir materyal sağlandıktan sonra içecek devlerinin yanı sıra hem eğlence hem de ağırlama sektöründen doğacak talep çok büyük olacaktır.
3- Nesnelerin interneti
Bu akım şimdiden başlamış durumda ama hala emekleme döneminde olduğunu söyleyebiliriz. Sütünüzün bittiğini cep telefonunuza bildiren buzdolapları, siz eve dönerken evinizi ısıtmak için otomatik devreye giren ısıtıcılar…
WiFi etiketleme ve radyo frekans iletişim teknolojisi hayal edebileceğiniz herhangi bir cihaza uygulanabilinmektedir. Eğer cihazların birbiriyle iletişim kurmaları için yenilikçi bir sebebiniz bulunuyorsa bunun tam zamanıdır.
4- Sanal gerçeklik
Bu yılın Mart ayında Facebook, sanal gerçeklik gözlüğü üreticisi olan Oculus Rift firmasına 2 milyar dolar harcadı ki bu henüz gelişmemiş bir sektör üzerinde ciddi bir kumar oynamak anlamına gelmektedir. Bu durum, sektörün iş bilirlerinin, önümüzdeki yılın Sanal Gerçekliğin gündoğumu olacağını iddia etmelerine neden olmuştur.
Yayıncılar ve yapım şirketleri daha şimdiden bu yeni teknoloji için oyunları ve uygulamaları test etmektedirler. Kazançlı bir iş arayan mühendis ve program yazılımları için sanal gerçeklik etkileyici bir gelir kaynağı olabilir.
Daha önce paylaştığımız sanal gerçeklikle ilgili iş fikirlerini incelemek için tıklayınız.
5- İyileştirme araçları ve mobil uygulamalar
İnternet çok gürültülü bir yer olabiliyor. Kullanıcıları bu şamatadan kurtulmak ve onların ilgilisini çeken, onlara en uygun olan içeriği ve ürünleri bulmaları için yardımcı olan uygulamalar ve araçlar da giderek daha popüler bir hal alıyorlar.
Teknoloji devleri ise kendi bünyelerine katmak amacıyla yeni iyileştirme araçları ve mobil uygulama avındalar. Kullanıcılara tercih ettikleri haber konularında sonuçlar sağlayan Summly programı geçen sene Yahoo’ya satıldı ve bu satış, 17 yaşındaki kurucusu Nick D’Aloisio’ya 30 milyon dolar kazandırdı.
6- Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcılar
3 boyutlu yazıcılar sokaktaki adamın bile kullanabileceği kadar yaygın bir hale gelmeye başladı. Ama bu teknoloji için hala yeni uygulamalar bulunabilir.
Örneğin tıp alanında 3 boyutlu yazıcılar kök hücrelerle birlikte kalp kapakçıkları ve hatta tam bir kulak üretmek için bile kullanılmaktadır.
İnsan yapımı gıdalar, yedek parçalar, insansız uçak aksesuarları ve kişiselleştirilmiş / özelleştirilmiş ürünler gibi fikirler, girişimciler tarafından yararlanılabilinecek alanlardır.
Daha önce paylaştığımız 3 boyutlu yazıcılarla ilgili iş fikirlerini incelemek için tıklayınız.