Akıllı kumaş teknolojisini kullanan diyabet hastaları için üretilmiş ‘Siren Care’ çorapları, ayaktaki iltihaplanmayı izleyerek yaraların önceden bulunmasına imkan sağlıyor.
Şeker hastalarının hastaneye en yaygın başvurma sebeplerinden biri ayaktaki yaralardır. Diyabet hastalığı bilindiği üzere ayakta şişliklere ve yaralara neden olabilmektedir. Diyabet hastaları için üretilmiş olan Siren Care marka çoraplar, akıllı kumaş teknolojisiyle ayak derisinin sıcaklığını gözlemliyor ve iki ayaktaki aynı noktanın verilerini karşılaştırıyor. Herhangi bir ayakta yüksek derecede sıcaklık tespit edildiğinde ise Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonunuzdaki uygulamaya bildirim gönderiliyor.
Yıkanabilir olan bu çoraplar, altı aya kadar kullanılabiliyor. 6 aylık kısıtlamanın sebebi ise çorapların içine yerleştirilmiş olan bataryanın en fazla altı ay dayanabilmesi. Ayrıca bu batarya yalnızca çoraplar giyildiğinde çalışmaya başlıyor. Çoraplar çıkarıldığında ise kendini uyku moduna alıyor. Tasarımcılar, şu anda üretim aşamasında olan çorapların dağıtımına 2017 baharının başında başlamayı düşünüyor. Her sipariş yedi çift (her gün için bir tane olmak üzere) çorap içeriyor. Farklı bedenleri de bulunan bu 7 çift çorabın bedeli ise 120 Amerikan Doları.
Örnek bir inovasyon ürünü olan akıllı çoraplar hakkında daha somut bilgi almak için aşağıdaki tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:
Kronik sağlık sorunlarının daha az acılı ve daha kolay geçirilebilmesi için bunun gibi daha birçok iş fikrinin yakın gelecekte hayata geçirilmesi bekleniyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kronik hastalıklara yönelik sizce başka ne gibi fikirler hayata geçirilebilir?