Şili’li bir firma olan NotCo, bitkileri, biyokimya ve yapay zekayı kullanarak hayvansal gıdaların tat ve dokusunu taklit ediyor.
NotCo adlı şirket, dünyanın en akıllı yiyeceklerini üretmek için yapay zekâ kullanıyor. Guiseppe adlı ileri algoritma, et ve süt ürünlerinin moleküler yapısını inceliyor ve bitkileri kullanarak onları taklit ediyor.
Şirket yetkilileri; lezzetli vegan etleri, yumurtaları, sütleri ve peynirleri üretmenin yolunun, benzer moleküler yapıya sahip bitkiler bulmaktan geçtiğini söylüyor.
Ortaya çıkan ürünse, hayvansal gıdalarla neredeyse aynı tat ve görünüme sahip. Guiseppe bir tarif hazırladığında, algoritma, yalnızca gerekli bitkileri araştırmaz, buna ilaveten besleyici değeri artırmak amacıyla ek içerik arayışına girer. Şu zamana kadar vegan sütü (içeriğinde: fındık, pirinç, bezelye, keten tohumu ve Hindistan cevizi var), vegan sosisi, vegan çikolatası ve vegan mayonezi üretildi ve daha farklı çeşitler ise yolda.
Dünyadaki su kaynaklarının neredeyse dörtte biri ve açık alanların % 45’i hayvancılık için harcandığından, çevre dostu ve sürdürülebilir olmayan et ve süt ürünleri tüketimine bir son verilmelidir. İnsanları, tat ve doku açısından aynı ve daha sağlıklı olan gıdaları yemeleri için teşvik etmekte olan NotCo, sürdürebilir protein kaynaklarının kullanımı açısından bir devrime liderlik yapmayı umuyor.
NotCo ortalama bir aşçının kullanacağı malzemelerle vegan ürünler üreterek teknolojiyi mutfağa taşıyor.
Siz değerli okuyucularımız için rn başarılı inovasyon fikirlerini ve ürünlerini araştırmaya devam edeceğiz.