Google’da para kazandıran siteler şeklinde arama yaptığınızda yüzlerce farklı yazıya denk gelebilirsiniz. Ancak bu yazılardaki sitelerin çoğu çağımıza çok da uygun olmayan oldukça demode sitelerden oluşuyor ve sizin vaktinizi ve bilgilerinizi çalmaktan da başka bir işe yaramıyor. 2024 yılında hala sadece tıklama yaparak para kazanabileceğinizi vadeden siteler bulunuyor.
Üstelik bazıları sizden üyelik için ücret bile talep edebiliyor. Bu sebeple gerçek olamayacak kadar iyi teklifler sunan sitelerden mutlaka uzak durun.
Bu yazımızda sizlere en uzun vadede gerçekçi para kazandıran sitelerden bahsedeceğiz.
2024’e Özel Para Kazanma Siteleri:
1- Udemy
Türk girişimci Eren Bali tarafından kurulan Udemy, dünyanın en büyük online eğitim sitelerinden biri.
Eğer siz de bir alanda uzman olduğunuzu ve sahip olduğunuz bilgilerin başkalarnın işine yarayacağını düşünüyorsanız Udemy’e üye olarak kendi kursunuzu yaratabilirsiniz. Bu siteye üye olup eğitim videosu hazırladığınızda hayatınız boyunca kazanmaya devam edeceğiniz bir gelirin de sahibi olabilirsiniz. Çünkü aynı kursu satın alabilecek kişi sayısı sınırsızdır. Satılan her kurs için Udemy size yaklaşık %50 komisyon ödemektedir.
Mutlaka okuyun: Udemy’de Para Kazanmak
Mutlaka okuyun: Uykunuzda Bile Kazanın!
2- Fiverr, Bionluk…
Fiverr freelance çalışanlarla iş verenleri buluşturan bir site. Herhangi bir hizmet için ödenebilecek en düşük miktar ise 5 dolar. Çalışma prensibiyse oldukça basit. Freelance çalışanlar yaptıkları işleri ve hizmetleri profilinde sergiliyor ve ihtiyaç sahipleri de uygun gördükleri kişilerle iletişime geçiyorlar.
Ödeme güvenliği de hat safhada. Ödemeler iş yapılmadan önce Fiverr tarafından tahsil ediliyor böylece dolandırılma şansınız kalmıyor. Ödeme garantisi Fiverr’ı epey cazip kılsa da bu siteden düzenli bir gelir elde etmek için öncelikle yüksek rekabete karşı savaş vermeniz gerekiyor. Müşterilerinizin yaptığı olumlu yorumlar sizin en büyük pazarlama silahınız. Bu sebeple kendinizi kanıtlamanız için başlangıçta fiyatlarınızı düşük tutabilir ve olumlu yorum sayınız arttıkça ücretinizi yükseltebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Fiverr’da Para Kazanmanın Yolları
3- Çeviri Yaparak Para Kazandıran Siteler
Günümüzde dünya o kadar globalleşti ki yüzlerce dilin konuşulduğu devasa bir köy halini aldı. Bu da çeviriye duyulan ihtiyacı patlattı. Çeviri sektörü şu an için herhangi 2 dil bilenler için büyük fırsatlar barındırmakta. Siz de 2 dil bilen bu şanslı kitle arasındaysanız bunu paraya çevirmeye ne dersiniz? Üstelik çeviri yaparken istediğiniz yerden özgürce çalışabilir ve dolar olarak kazanç elde edebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Çeviri Yaparak Para Kazandıran Siteler
4- Etsy
Etsy 96.3 milyon alıcısıyla dünyanın en büyük el işi ürünlerinin satıldığı internet sitesidir. Etsy’de sadece birkaç tıkla mağaza açıp satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Ürünleri sizin üretmeniz de şart değil dilerseniz ülkemizde üretimi bulunan seramik ve tekstil ürünleri satabilir, dilerseniz de pazarlardan ve antika dükkanlarından vintage eşyalar bulup satışa koyabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Etsy’de Ayda 10.000 Dolar Nasıl Kazanılır?
5- Freelancer
Freelancer da aynı Fiverr gibi bir freelance sitesi. Sadece formatı farklı. Bu platformda iş yaptırmak isteyenler ilan açıp freelance çalışanlar anlık olarak fiyat teklifinde bulunabiliyorlar.
Mutlaka okuyun: Freelance Çalışmak İsteyenlere
6- İnstagram
Mark Zuckerberg İnstagram’ı satın aldığında ” Amacımız İnstagram’ı kullanıcıların en kolay geçimini sağlayabilecekleri bir platform haline getirmek.” demişti.
O günden bugüne İnstagram, insanların geçimlerini sağlamak için kullanabilecekleri en güçlü siteye dönüşmüş durumda.
Tek yapmanız gereken kitlenize özel paylaşımlar yapıp takipçi kitlenizi sürekli artırmak. 10 bin takipçiye ulaştığınızda Trendyol, Hepsiburada satış ortaklığı programlarına başvurabilir ve ürün linkleri paylaşarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: İnstagram’dan Nasıl Para Kazanılır?
Mutlaka okuyun: Para Kazandıran Sosyal Medya Siteleri
7- Youtube
Çok çalışmayan ve sürekli olarak içerik üretmeye hevesliyseniz Youtube’dan uzun vadede çok yüksek kazanç elde edebilirsiniz.
Çok izlenen videoların reklam gelirlerini kullanıcılarla paylaşan Youtube, izlenme sayısına göre kanal sahibine bir servet ödeyebiliyor. Örneğin “Charlie Parmağımı Isırdı” başlıklı 56 saniyelik video sahibine tamı tamına 250.000 dolar kazandırdı.
Mutlaka okuyun: Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?
8- Telegram
Bireysel iletişimin %100 gizliliğini ve güvenliğini ilke edinen Rus girişimci Pavel Durov tarafından kurulan Telegram kısa sürede 200 milyon kullanıcıya ulaştı. İnsanlar iletişim kurmanın yanında Telegram’ı sorularına yanıt bulmak, müşterilerle bağ kurmak ve pazarlama amacıyla da kullandığından uygulama, para kazanmak isteyenler için birçok fırsatı bünyesinde barındırıyor.
Mutlaka okuyun: Telegram’dan Nasıl Para Kazanılır?
9- Swagbucks
Swagbucks, çeşitli anketler doldurmanız karşılığında sizi sanal parayla ödüllendiren bir internet sitesi. Daha sonra bu sanal paralar gerçek paraya ve Amazon hediye çeklerine dönüştürülebiliyor.
Sitede anket cevaplamak dışında yapabileceğiniz başka görevler de var: Oyun oynamak, uygulama test etmek vb.
Mutlaka okuyun: Swagbucks Nedir?
Mutlaka okuyun: Güvenilir Anket Siteleri
10- Twitch
Hem oyun oynayıp hem de para kazanmak gerçekten harika olmaz mıydı? Twitch sayesinde bu artık mümkün.
Üstelik profesyonel bir oyuncu olmanız da gerekmiyor. Detayları aşağıdaki yazımızda…
Mutlaka okuyun: Twitch İle Nasıl Para Kazanılır?
Mutlaka okuyun: En Çok Para Kazandıran Oyunlar
11- ShutterStock, Alamy ve Adobe Stock
Fotoğraf çekmeye biraz ilginiz varsa bunu kazanca dönüştürmeye ne dersiniz?
Fotoğraf çekip para kazanmak günümüzde hiç olmadığı kadar kolaylaştı. Stok fotoğrafçılığı sayesinde fotoğraflarınızı yükleyip kolaylıkla satılığa çıkarabilirsiniz. Üstelik aynı fotoğrafı sınırsız kişiye satabilir ve bu fotoğraftan ömür boyu gelir elde edebilirsiniz.
Bu fotoğrafları kim alıyor diye merak ediyorsanız hemen belirtelim: İnternet siteleri, dergiler ve tüm medya sektörü, yayınlarında ve yazılarında kullanmak için bu fotoğrafları satın almaktadır. 2024’te bu sektörün 4 milyar dolarlık hacme ulaşması beklenmekte. Siz de bu büyük pastadan küçük de olsa payınıza düşeni alabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Stok Fotoğfafçılığı Nasıl Yapılır?
12- R10.net
R10.net sitesi için Türkiye’nin en büyük webmaster blogu ve Türkiye’de internetten para kazananların uğrak noktası diyebiliriz. İnternet sitesi, sosyal medya hesapları, program, uygulama ve reklam alış-satışları gibi onlarca kategorisi bulunan sitede elbet kendinize uygun bir alan bulabilirsiniz.
13- Para Kazandıran E-ticaret Siteleri: Amazon, Trendyol, Hepsiburada vb.
E-ticaret yapmak online pazar yerleri sayesinde günümüzde hiç olmadığı kadar kolaylaştı. Ülkemizde Trendyol ve Hepsiburada siteleri pazarın lideri konumunda. Buralarda satılan birçok ürün Alibaba sitesinden toptan alınarak yüksek kar oranlarıyla satılmakta. Siz de bir ürün belirleyip küçük adetlerle ve düşük riskle bu işe girmeyi düşünebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Alibaba’dan Tek veya Toplu Ürün Almak
Ancak daha kazançlı bir iş var ki, o da Amazon’dan yurtdışına satış yaparak dolar ve euro olarak gelir elde etmek. Buralarda satış yapabilmek için tek yapmanız rekabeti düşük çok satan bir ürün bulmak ve bunu Amazon’un depolarına ulaştırmak. Amazon geri kalan tüm işlemleri sizin adınıza halledecektir.
Mutlaka okuyun: Amazon’da Nasıl Satış Yapılır?
14- Tiktok
Kısa videolara olan ilginin kısa vadede büyük patlama yaşaması Tiktok kullanıcı sayısının 1 milyarın üzerine çıkmasını sağladı. Popülaritedeki bu artış Tiktok’un para kazanma fırsatlarıyla dolup taşmasını sağladı. Örneğin Amerika’daki Tiktok yayıncılarının %37’sinin yılda 100 bin $ ve daha fazla kazandığını biliyor muydunuz? Siz de bu kazançlara seyirci kalmak istemiyorsanız aşağıdaki yazımız tam size göre.
Mutlaka okuyun: TikTok’tan Nasıl Para Kazanılır?
15- Müzik Dinleyerek Para Kazanma Siteleri
Müzik dinlemeyi seviyor musunuz? Peki hem müzik dinleyip hem de para kazanabileceğinizi söylesek?
Bunun için tek yapmanız gereken dinlediğiniz müzikler hakkında yorum yapmak ve sevdiğiniz müziklerden playlistler oluşturmak. Sizce de kulağa çok hoş gelmiyor mu?
Mutlaka okuyun: Müzik Dinleyerek Para Kazandıran Siteler
16- Yürüyerek Para Kazanma Siteleri
Evet yanlış duymadınız. Yürüdüğünüz için size ödeme yapan siteler de mevcut. Bu sitelerden para kazanmak için tek yapmanız gereken ilgili sitenin uygulamasını telefonunuza yüklemek ve yürüyüş esnasında uygulamayı aktif bırakmak.
Mutlaka okuyun: Yürüyerek Para Kazandıran Siteler
17- Yazı Yazarak Para Kazandıran Siteler
Kelimelerle aranız iyiyse ve internette araştırma yapmak sizin için çocuk oyuncağıysa bu iş tam size göre olabilir. Sağlık moda, güzellik, yemek, seyahat vb. ilginizi çeken herhangi bir konuda yazacağınız rehber niteleğinde yazılarla geçiminizi dahi sağlayabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Yazı Yazarak Para Kazandıran Siteler
Mutlaka okuyun: Medium’da Yazı Yazarak Para Kazanmak
18- Seslendirme Yaparak Para Kazandıran Siteler
Son yıllarda sesli kitap sektörü büyük oranda genişledi ve bu da kitap seslendirenlere ihtiyacı artırdı. Dahası, sesli kitaba olan ilgi azalacak gibi de durmuyor. Bu sektörün 2027 yılına kadar, yıllık ortalama yüzde 24,4 oranında büyümesi öngörülüyor.
Bu iş için özel şartlar bulunmuyor olsa da, iyi bir konuşma sesine ve okuma zevkine ihtiyacınız var.
Bu işe adım atmanın en kolay ve hızlı yolu, ACX, Voices, Audible, Brilliance Audio ve Voicebros.com gibi platformlar aracılığı ile çalışmaya başlamak olabilir.
Bu iş için kaliteli bir mikrofona ve iyi bir kayıt yazılımına sahip olmanız oldujça önemli.
Mutlaka okuyun: Seslendirme Yaparak Para Kazanmak
19- Web Sitesi Test Ederek Para Kazanma
Bir firmanın internet sitesi, onun başarısında önemli bir rol oynar. İnternet siteleri, müşteriler ulaşmak, onlarla etkileşime geçmek ve kendine çekmek için oldukça faydalıdır. Bu nedenledir ki, firmalar internet sitelerinin test edilmesini çok ciddiye alır. Test etmek içinse sizden ilgili sitede gezinip yaşadığınız deneyimi, beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yanlarını tüm içtenlikle açıklamanız ister.
Başlamak için bir test platformuna üye olursunuz ve size uygun bir fırsat çıktığında bilgilendirilirsiniz.
Bahsi geçen platformlar arasında en popüler olanları, UserTesting, IntelliZoomPanel, Userlytics, Enroll ve TryMyUI olarak gösterilebilir.
20- Sanatsal Eserinizi ya da Tasarımınızı Satarak Para Kazanmak
İnternet üzerinden para kazanmanın en popüler yolu, sanat eserinizi ya da tasarımlarınızı satışa çıkarmaktır. Eğer tasarım için iyi bir beceriniz ya da sanatçı ruhunuz varsa, yarattıklarınızı satarak gelir elde etmeniz mümkündür.
Bu konuda özelleşmiş birçok farklı internet sitesi bulunmaktadır. Bu platformlar aracılığı ile kolayca yardım alarak dükkanızı kurabilir, ürünlerinizi satabilir, pazarlayabilir ve kargolayabilirsiniz.
Yarattıklarınızı nerede satacağınız konusu ise, ne satmak istediğiniz ile alakalıdır. Resimden çizime, ahşap ürünlerden el işi ürünlere kadar her seçenek için birçok farklı platform bulunuyor.
Aşağıdaki listede alanlarında en başarılı siteler bulunuyor.
Artfinder: Bağımsız sanatçıların eserlerini sattığı bir pazar yeri olarak tanımlanabilir. Bu platformda resimlerinizi, heykellerinizi, fotoğraflarınızı ve daha birçok eserinizi satabilirsiniz. Site üst düzey sanat severlere hitap etse de, bu yüksek fiyatlar belirleyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Artfinder sitesinde satış yapabilmek için öncelikle başvuru yapmanız ve kalite ve orjinalite testinden geçmeniz gerekmektedir.
Big Cartel: Bu platform sizden sabit bir aylık ücret talep eder ve satışlarınızdan komisyon almaz.
Storeenvy: Tamamen ücretsiz olan bu platform, oldukça iyi bir başlangıç noktasıdır.
ArtPal: Ön ödeme istemeyen bu site, her satışınızdan yüzde 5 pay almaktadır.
Artmajeur: Fransa merkezli bu site, tüm dünyada satış yapar. Komisyon oranları biraz yüksek olsa da, heykelden çizime, görsellerden resim ve fotoğrafa kadar birçok farklı ürün listeleyebilirsiniz.
Society6: Bu sitede yeniden ele alınmış sanat eserleri ya da kendi tasarımlarınızı satabilirsiniz. Dahası, yüklediğiniz eseri telefon kılıfı gibi birçok farklı yüzeye basabilirsiniz.
Tüm bu seçeneklerin yanı sıra Facebook, Instagram, Patreon ya da Shopify gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.
21- Alan Adı Alıp Satarak Para Kazanmak
Alan adı kısaca bir sitenin sahip olduğu adrestir. Sitemizin alan adı da “yeniisfikirleri.net” tir. Zaman zaman bu alan adları, milyonlarca dolara satılabildiğini biliyor musunuz?.
Ancak alan adı alıp satmak için ilerleyen yıllarda nelerin popüler olacağını tahmin edip şimdiden bunları satın almanız gerekiyor.
Bir diğer seçenek de, halihazırda popüler olan bir alan adını satın alıp değerinin daha da yükselmesini beklemektir. Bu iş için Dropped, Namecheap, Flippa ve GoDaddy gibi siteleri kullanarak alım yapabilir ve alan adını tekrar listeleyerek talip çıkmasını bekleyebilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Domain Alıp Satarak Para Kazanmak
22- Oyun Oynayarak Para Kazandıran Siteler
Oyun oynayarak para kazanmak kulağa hayal gibi gelse de gerçekten bu yolla para kazanabilirsiniz. Hatta belli bir oyunda ustalaşırsanız bu alanda kariyer dahi yapabilirsiniz. Sadece oyun oynayıp para kazanabileceğiniz ve hatta zengin olabileceğiniz birçok seçenek bulunuyor. Hangisini seçmek ise siz
Mutlaka okuyun: En Çok Para Kazandıran Oyunlar
Bunun dışında herkesin kullanabileceğin birçok uygulama bulunuyor. Ancak bunlar daha çok çerez parasını çıkarmak isteyenlere özel diyebiliriz.
Coin Pop: Yeni oyunları deneyip oynadıkça puan kazanırsınız. Oynadıkça daha fazla puan kazanıp bu puanları Amazon hediye kartı olarak ya da nakit olarak alabilirsiniz.
MistPlay: Seçili oyunları oynayarak kredi kazanırsınız. Daha çok oyun daha çok kazanca ve ilerleyen seviyeler ya da belirli oyunlar daha fazla bonusa dönüşür. Karşılığında ise ister nakit isterseniz de hediye kartı alabilirsiniz.
Fit Play: Uygulamayı indirdikten sonra puan kazanabileceğiniz oyunların listesi karşınıza gelir. Topladığınız puanları hediye kartlarına ya da PayPal ile nakite çevirebilirsiniz.
Qmee: Qmee bir anket uygulaması olsa da, oyun oynayarak para kazanabileceğiniz bir seçeneği de mevcut.
Make Money: iOS için birçok görev mevcut. Bunun yanı sıra oyun indirip oynayarak da para kazanabilirsiniz.
Ysense: Farklı oyunları deneyerek nakit para kazanabilirsiniz. Ödülünüzü almak için belli miktarda puan toplamak ya da belli bir seviyeye ulaşmak gibi ön şartlar bulunur.
InstaGC: Ödeme alt limi oldukça düşük olan bu uygulamadan, 1 dolar dahi çekebilirsiniz.
Earnably: Ücretsiz oyunlar oynayarak para kazanabilirsiniz. Ödemeler hediye kartları ve PayPal aracılığı ile oldukça hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.
23- Evcil Hayvan Bakarak Para Kazanma Siteleri
Sorumluluk sahibi ve güvenilir evcil hayvan bakıcılarına olan ihtiyaç üst düzeyde. Bu iş için ilk şart hayvanları seviyor olmanız. Genellikle kedi ya da köpeklere bakmanız gerekse de, kimi zaman balık ya da papağan gibi hayvanlarla da karşılaşabilirsiniz.
Evcil hayvan bakıcılığı bir nevi bebek bakıcılığıdır. İşe göre değişmekle beraber, evcil hayvanlara kendi evinizde ya da müşterinin evinde bakmanız gerekebilir.
Eğer birkaç gün boyunca bir evcil hayvanın sorumluluğunu almak zor geliyorsa, köpek gezdirme ya da gün içinde bakma gibi işlere de yönelebilirsiniz.
Doggoapp, Petsurfer, Armut gibi siteler vasıtasıyla bu alana yönelik birçok iş bulabilirsiniz.
Mutlaka okuyun: Evcil Hayvan Bakıcılığından Para Kazanmak
24- İnsanlara Deneyim Yaşatarak Para Kazanın
Airbnb her ne kadar konaklama sitesi olarak bilinse de artık yeni bir iş modelini daha hayata geçirmiş durumda. Airbnb Experince adlı model sayesinden insanlara bir deneyim yaşatarak para kazanabiliyorsunuz. Bir turist rehberi olabilir, insanlar için yöresel yemekler pişirip onları evinizde ağırlayabilir, özel bir drone çekimi yapabilir ya da gitar çalmak gibi bir yeteneğiniz varsa onlar için mini bir konser verebilirsiniz. Bu deneyimleri çeşitlendirmek tamamen size bağlı.
25- Amazon Satış Ortaklığı
Halihazırda bir blog veya internet sitesi sahibi olanlar için güzel bir fırsat. Tek yapmanız gereken sitenize Amazon linkleri ve reklamları yerleştirerek ziyaretçilerinizi Amazon’a yönlendirmek. Bu yönlendirmeyle Amazon’a ulaşan ziyaretçiler alışveriş yaptığında size de %1 ile %12 arasında değişen bir komisyon ödeniyor. Telefon, televizyon gibi elektronik aletlerden daha az komisyon elde edilirken takı, saat gibi aksesuar alışverişleri size daha yüksek oranlı komisyon kazandırabiliyor.
Amazon Associates yoluyla elde edeceğiniz kazançlar tamamen sitenizin popülerliğine ve linkleri yerleştirme biçiminize bağlı. Eğer tüm sayfayı reklamla doldurur ya da içeriğinizle ilgisiz linkler yerleştirirseniz ziyaretçilerinizi yönlendirme şansınız da ciddi anlamda azalır.
26- Kindle Direct Publishing
Amazon’un e-kitap girişimi Kindle’a ait olan Direct Publishing, herkese hitap etmese de yazar olmak isteyen yaratıcı beyinlere önemli bir şans tanıyor. Bir yayın evini kitabınızı basmaya ikna etmek yerine yazdığınız eseri basitçe e-kitap olarak siteye yüklüyorsunuz. Eğer kitabınız alıcı bulursa Amazon size %70’e varan oranlarda kar payı ödüyor. Bu yolla keşfedilme şansınızı düşük bulabilirsiniz fakat şimdi tüm dünyada tanınan Grinin Elli Tonu serisinin de ilk okurlarına bu şekilde ulaştığını göz önünde bulundurmak gerek.