Süslenmiş muzlar satarak yılda 6 haneli paralar kazanacağınızı söylesek nasıl tepki verirdiniz? “Bananas Go Wild” en absürt iş fikri kategorisinde “Potato Parcel“in de üstünde bir proje. Ancak bu iki iş fikri de akıl almaz derecede başarılı oldu. Potato Parcel, doğranmamış patates üzerine mesaj yazıp insanlara göndermek gibi bir işlev üstleniyor. Bananas Go Wild adlı iş fikri ise muzların dekore edilip 10 dolara satılmasından ibaret.
Muz dekore etme işinin arkasındaki isim olan Davonte Wilson bu fikri, bir hastanede elektrokardiyogram teknikeri olarak çalışıp kıt kanaat geçinirken bulmuş. İş arkadaşları arasında “muzların üstüne komik suratlar çizen adam” olarak ün salmış, hatta bazıları onun bu garip hobisiyle dalga geçerek ona gülmüşler. Şimdilerde gülme sırası Wilson’da, zira bu iş ona yılda 100.000 dolar kazandırmak üzere.
Wilson keçeli kalem, sim, takma bıyık ve sakal, gözlük ve diğer objeleri kullanarak muzlara hayat veriyor. Daha sonra bunları BananasGoneWild.co adlı kendi websitesinden satışa sunuyor. Ayrıca müşterilere kullanılacak objeleri seçerek kendi muzlarını tasarlama imkanı veriyor ve bu hizmetin ücreti 9.99 dolardan başlıyor. Müşteriler istedikleri yazıyı ekleyebiliyor ve diledikleri şekil ve fontu seçebiliyorlar.
Wilson: “Bu iş, muzlara kişilik kazandırıyor. Her zaman yaratıcı bir tarafım olmuştur. İnsanlar masama gelip ‘O muzlarla ne yapıyorsun?’ diye sorduklarında bundan keyif alıyorum.” diyor. Yaratıcı girişimci, bu işe bir anlık hevesle başladığını, ancak bu kadar başarılı olabileceğini kendisinin de tahmin etmediğini söylüyor ve ekliyor: “Bu kadar basit bir şeyi dünyaya sunmak ve karşılığında insanların bunu sevmesi nedeniyle şok olmuş durumdayım.”
Bugün itibarıyla Wilson günde 75 adet muz üzerinde çalışıyor. Bir muzla işi bitince onu paketleyip müşteriye ulaşması için kargoya veriyor.
Wilson, ürünlerinin hediyelik eşyalık kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Zaten internet sitesinde de bu muzların yenmemesi gerektiğini açıkça belirtiyor.
Dünyanın dört bir yanından gün yüzüne çıkmamış iş fikirlerini ve benzersiz girişimcilik hikayelerini araştırmaya devam edeceğiz.