Cabela ColorPhase kamuflaj giysisi, ısı-reaktif teknoloji kullanarak askerlerin üniformalarının yıl boyunca dinamik olarak çevreye uyum sağlamasını mümkün kılıyor.
Yavaş yavaş hayatımıza giren reaktif giyim, şimdiden birçok alanda faydalı olmaya başladı. Eldiveni giyen kişi zararlı bir madde ile temas ettiğinde kullanıcıyı uyarmak için renk değiştiren bir eldiven geliştiren Almanya’daki Fraunhofer Araştırma Kurumu hakkında, yakın zamanda haberler çıkmıştı. Cabela ColorPhase kamuflaj giysisi de benzer bir teknolojiyi kullanarak askerlerin üniformalarının yıl boyunca dinamik olarak çevreye uyumlu bir şekilde renk değiştirmesini sağlıyor.
Bugünlerde, kamuflaj giymek isteyenlerin, kullanım alanına göre ayrı ayrı kıyafetler alması gerekiyor. Cabela ColorPhase inovasyonu, sıcaklığa göre hızlı bir şekilde renk değiştiren reaktif boya ile yüksek kalitede basılmış fotoğrafik kamuflajı birleştiriyor. Zonz Woodlands ve Zonz Western olarak iki farklı stilde tasarlanmış giysiler, ilkbahar ile yaz aylarında parlak yeşil ve sonbahar ile kış aylarında ise hafif kahverengi renge bürünüyor. Bu teknolojiyi kullanan giysiler arasında ceketler, pantolonlar, tişörtler, kazaklar ve hatta şapkalarla eldivenler de bulunuyor.
Aşağıdaki video ColorPhase kumaşının nasıl renk değiştirdiğini bize gösteriyor:
Cabela ColorPhase, bu tebdili kıyafetin etkinliği artırmak için şahışlardan ulusal ordu ve askeri kuruluşlara kadar kamuflaj giysisi alacaklar için maliyeti düşürebilir. Peki sizce benzer ısı-reaktif giysilerin başka ne gibi kullanım alanları olabilir?
Giyim sektöründe faaliyet göstermek isteyen girişimciler için dünya üzerinden dikkat çeken inovasyonları ve girişim ürünlerini araştırmaya devam edeceğiz.