Çarşamba, Kasım 20, 2024

Kumaş Dükkanı Açmak

Dikişten hoşlanıyorsanız ve çevrenizde çok fazla kumaş dükkanı yoksa kendi kumaş dükkanınızı açmayı düşünebilirsiniz.

Bir kumaş dükkanı açarak müşterilerinize kendi seçtiğiniz kumaşları satabilir veya her an satış yapabilmek için bir e-ticaret sitesi açabilirsiniz.

Kumaş mağazaları geleneksel satış faaliyetlerinden biridir ve doğru adımlar atıldığında oldukça karlı bir iştir. Kumaş dükkanı açarken gerekli olan başlangıç sermayesine sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

 

Kumaş dükkanı nasıl açılır?

1 – Kumaş dükkanınızla ilgili fikirleri bir araya getirin. Kumaş dükkanınızda hangi renk ve desenlerde kumaş satacağınıza, envanterinizi nereden alacağınıza ve başka ne tür hizmetler vereceğinize karar verin. Kumaş dükkanlarının birçoğu dükkanlarına gelen müşterileri etkilemek için ileri seviye veya başlangıç seviyesi dikiş kursları verir. Bazıları özel makinelerden de satmaktadır. İşletmenizin nasıl gözükmesini istediğinizi gözünüzün önüne getirin ve hayata geçirmek istediğiniz her şeyin listesini yapın.

2 – İş planı hazırlayın. İşletmenizin amaç ve hedeflerini belirtin ve kumaş dükkanını açarak ne tür bir ihtiyacı karşılayacağınızı anlatın. İş planı işletmenizi açmanıza yardımcı olmasının ötesinde faaliyette bulunmak için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyacınızın olduğunu belirlemenize de yardımcı olur. Kaynak sağlayacak özel yatırımcıları araştırın.

3 – Yeni kumaş dükkanınız için isim bulun ve ilgili resmi kurumlara onaylattırın. Kumaş dükkanınızın ismini reklam malzemelinizde ve bütün resmi yazışmalarınızda kullanın. Aynı zamanda ürünlerinizi internet üzerinden satmak istiyorsanız bir alan adı ( domain ) alın. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

4 – Uygun dükkanları dolaşın ve yeni kumaş dükkanınızı nerede açacağınıza karar verin. Halkı etkileyebileceğiniz ve yeterli park alanı olan bir yer bulduğunuzdan emin olun. Online e-ticaret sitenizi tasarlaması için bir web tasarımcı ile anlaşın. Böylece çalışma saatlerinizin dışında da satış yapabilirsiniz.

5 – Envanterinizi satın alın. İmalatçıları araştırın ve ziyaret edin. Perakendeci hesabı açtırın ve ürünleri alın. Bir diğer seçenekse kendi kumaşlarınızı üretmek olacaktır.

6 – Size yardımcı olması için güvenilir elemanlar alın. Her zaman dükkanda fiziksel olarak bulunamayacağınız için güvenilir elemanlar bulmanız işlerinizi kolaylaştıracaktır. Size kumaşların kesilmesinde, telefonlara bakmada ve yazar kasa işlemlerini halletme de yardımcı olurlar.

7 – Kumaş mağazanızın tanıtımını yapın. Facebook, Twitter ve LinkedIn hesapları açarak sosyal medya kampanyanıza başlayın ve bütün arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize işletmenizin tanıtımını yapmaya başlayın. Paylaşımlarınızı kendi sitelerinde paylaşırlarsa isminiz de hızlı bir şekilde yayılır. İnternet siteniz haricinde bir de blog açın ve takipçilerinize dikiş ve kumaşlarla ilgili ipuçları verin. Müşterilerinizin katılabileceği yarışmalar düzenleyin.  Dikiş dikmeyi bilmeyen insanların katılabileceği kurslar düzenleyin ve bu kişilere dikiş tekniklerini öğretin. Bu sayede sizin ürünlerinizi kullanabilirler. İşletmenizin tanıtımını yapmak için yerel etkinliklere ve fuarlara katılın.

 

Kumaş dükkanı açma maliyeti

Kumaş dükkanı açmanın maliyeti ortalama 300-700 bin TL’dir.

İş kurmak isteyenler için popüler iş kurma fikirlerini ve farklı iş alanlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar