1. Müşterilerinizi satıcılar haline dönüştürün.
Müşteri tavsiyeleri, mevcut müşteri tabanınızla bağlantıya geçmek ve yeni gelir kaynakları keşfetmek için etkili bir yol olabilir. Siz de müşterileriniz için “Bir arkadaşına öner” kampanyası düzenleyebilir ve yönlendirdikleri her kişi için indirim kuponları veya hediyeler verebilirsiniz.
“İşletmenize tutkuyla bağlı bir müşteri tabanınız varsa bundan istifade etmemek için hiçbir sebep yok.”
2. Yetki vermeyi öğrenin.
İşletmeler giderek karmaşıklaşan bir şekilde büyüdükçe, işgücü genelinde görev ve sorumluluklar daha az tanımlanmış olabilir. Bu yüzden bir işyerinde herkes herkesin işini yapıyor olabilir. Bir girişimci işi sırasına göre ölçeklendirmek için yetki vermeyi öğrenmek durumundadır. Böylece iş tanımları netleşir ve şirketin büyük resmi daha kolay görülebilir.
3. Yeni ürünler geliştirin.
Yenilikçi şirketler düzenli olarak büyümek için yeni ürün ve hizmetler geliştirmeleri gerektiğini bilirler. Hiçbir yönetici bugün yeni ürünlerin kazanımının stratejik öneminden habersiz değildir. Yeni kurumsal slogan: ‘ Yenilik yap ya da öl ’ dür.
4. Yeni pazarlara açılın.
Bugün, küçük işletmelerin sadece yaklaşık yüzde biri denizaşırı ihracat yapmaktadır. İhracat yapmak isteyen küçük şirketler için en büyük zorluklardan biri de iletişimdir. Ürününüzün veya hizmetinizin nasıl satışa sunulacağı ve satın alınacağı konusunda yerel ve global satış kültürünü öğrenerek yeni pazarlara açılabilirsiniz.
5. Otomatikleştirmeyi öğrenin.
Eğer zamanınızın çoğunu her gün yapmanız gereken sıradan işler üzerinde harcanıyorsa buna teknolojik bir çözüm bulabilirsiniz.
“Teknoloji, organizasyonlarınızı güçlendirebilir, verimliliği artırmanıza ve hatta operasyonları genişletmenize yardımcı olur. Fakat bu teknolojiyi iyi kullanmak için ihtiyaçlarınız ile işletme gerçeklerinizi dengelemek durumundasınız. Bu yalnızca hangi teknolojiye yatırım yapacağınız anlamına gelmiyor, aynı zamanda operasyonlarınızı nasıl etkileyeceği ve yatırım getirilerinizi nasıl maksimize edeceği anlamına da geliyor.”