Çevreye duyarlı girişimciler tarafından birçok fikir hayata geçirilmeye devam ediyor. Hint bilim insanları, küresel iklim değişikliğine yarar sağlama amacından yola çıkarak daha az metan gazı üreten, minyatür inekler ürettiler.
Hindistan’da, çiftlik hayvanları her yıl atmosfere yaklaşık olarak 13 milyon ton metan gazı yayıyorlar ki, bu da iklim değişikliğine yapılan büyük bir katkı demek. Daha önce sizlere, bu sorunla baş etmek için sığırların sırtlarına bağlanan ve çıkardıkları gazları toplayıp yeşil yakıta çeviren bir üründen bahsetmiştik. Hint bilim insanları ise sorunun kaynağına inerek daha az metan gazı üreten minyatür sığırlar üretmeye başladılar. Mini sığırlar, Kerala Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından üretildi. Araştırma grubunun başındaysa üretim uzmanı E.M. Muhammed bulunmakta.
Bu inekler, normal ırklara göre daha az süt üretse de 10 kat daha az gaz çıkarıyorlar ve sıcak havalara daha dayanıklılar. Ayrıca çıkardıkları gübre miktarı da daha az. Amerikalı ve Hint bilim insanları, sığırların daha gaz üretmesi için farklı yemleme metotları geliştirmeye devam ediyorlar.
Sizce bu yöntemlerden biri, ileride dünya çapında yaygınlaşabilir mi ?