Perşembe, Kasım 21, 2024
Ana SayfaİnovasyonGoogle Destekli Magic Leap Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Google Destekli Magic Leap Sanal Gerçeklik Gözlüğü

7 yıllık bir Ar-Ge çalışması ve 1.9 milyar dolarlık yatırımla projelerini medyadan sır gibi saklayan Google destekli teknoloji firması Magic Leap, sonunda merakla beklenen sanal gerçeklik (aslında karışık gerçeklik demek daha doğru olur) gözlüğünü tanıttı.

Magic Leap One adlı bu cihaz, oldukça kaba ve büyük olan sanal gerçeklik gözlüklerinden ayrı, minimal bir tasarıma sahip.

2018 yılı içinde piyasaya sunulması beklenen bu gözlüğün içinde oldukça güçlü bir bilgisayar bulunuyor ve buna rağmen pantolon cebine sığacak ebatlarda.

İki farklı ebatta olması beklenen Magic Leap One’ın kişinin kıyafetlerine uygun olarak modifiye edilebilmesi mümkün olacak.

Gözlük takan insanlar için aynı zamanda gözlük işlevi de görecek olan cihaz, üç parçadan oluşuyor: Gözlük, içindeki işlemci ve elle kontrol sağlayan mini bir kumanda.

Şirketin açıklamasına göre güneş ışığını kendine özgü bir algoritmayla işleyen bu cihaz, nesnelerin daha canlı görünmesini sağlayacak.

Şirketten yapılan açıklamada cihazın, üst sınıf bir cep telefonuna denk bir fiyattan satılacağı açıklandı. Bunu şirketin CEO’su Rony Abovizt’in iPhone X kıyaslamasından da anlamak mümkün. Yani Magic Leap One’ın 1000 dolar seviyesinde satışa çıkması bekleniyor.

 

Magic Leap One Nasıl Çalışıyor?

Magic Leap One, fotonları işleyerek dijital bir ışık üretiyor ve bu ışığı doğal ışıkla harmanlıyor. Bu sayede nesneler “gerçekten daha gerçek” bir görünüme sahip oluyor.

Diğer bir ifadeyle bu cihaz beyninizi kandırarak cihazların normalden daha canlı gözükmesini sağlıyor. Doğal ışığın da kullanılması sonucu bu gözlüğü kullanmak, gözleri diğer sanal gerçeklik gözlükleri kadar da yormuyor. Aşağıdaki tanıtım videosunu izleyerek sanal gerçeklik gözlüğü hakkında daha fazla fikir edinebilirsiniz:

 

Magic Leap Nasıl Bir Şirket?

2011 yılında pek çok teknoloji yazarı ve uzmanının bir araya gelerek kurduğu bu şirket, tabiri caizse yürüttüğü güçlü lobi faaliyetleriyle büyük teknoloji şirketlerinden 1.9 milyar dolar gibi devasa bir yatırım aldı. Şu ana kadar herhangi bir ürünü satışa çıkmamış bu olan bu startup’ın mevcut piyasa değeri ise 6 milyar dolar olarak değerlendiriliyor. Yani arkanız sağlamsa hiçbir ürün üretmeden de 6 milyar dolarlık bir şirket kurabiliyorsunuz, oldukça ilginç…

Şirket, Rony Abovizt adlı sıkı bir biyomühendis liderliğinde faaliyet gösteriyor. Abovizt, Mako Surgical Corp.’ta çalışırken ameliyatlarda cerrahlara yardım eden robotların da arkasındaki isim.

 

İlginizi çekebilir

Sanal Gerçeklikle İlgili İş Fikirleri
İnovasyon Örnekleri
Durmuş BAYRAM
Durmuş BAYRAMhttps://www.linkedin.com/in/durmus-bayram/
Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar