Cuma, Kasım 22, 2024
Ana SayfaGirişimcilikGirişimcilerin Kendilerine Yatırım Yapabileceği 7 Yöntem

Girişimcilerin Kendilerine Yatırım Yapabileceği 7 Yöntem

Yeni bir işe atılan girişimciler, başlangıçta tek başına neredeyse hemen hemen her işe koşturmaya çalışırlar. Çünkü onlar kendilerini şirketlerinin beyin takımı, tutkulu liderleri, ekip kurucuları, mühendisleri, pazarlama uzmanları, lojistik görevlileri, muhasebecileri, stratejistleri kısacası herşeyi olarak görüp tüm işleri tek başlarına yerine getirmeye çalışırlar.

Aslında, işin doğası başlangıçta böyle olmasını gerektirir. Bu, bir işe başlarken yapılması gereken en zor şeylerden biri olan yatırıma devam edilmesi ve kendi kişisel kabiliyetlerinin oluşturulması için gerekli olan birşeydir. Girişimciler için doğru zamanda doğru işi yapmak ve ustaca odaklanmak harika bir dürtüdür.

Birçok girişimci, yaptığı iş ve ürünlerle bağlantılı olduğunu düşünmediği için kendine yatırım yapmayı atlamaktadır. Mesela bir girişimcinin fazladan bir saat boş vakti varsa, çoğu zaman bunu kendine  yatırım yapmak yerine şirketine yatırım yapmak için kullanır.

Bu yaklaşımdaki problem, çoğu girişimcinin çalıştıkları şirketlerin marka ve ürünlerinin bir parçası olmasıdır.

Üstelik, eğer bir adım geri atıp tüm girişiminizin sadece sizin omuzlarınıza dayandığını gördüğünüzde, mantıken bu omuzların mümkün olduğunca hazır, yetenekli ve güçlü olması gerekecektir. Yani kendinize yatırım yapın. Çünkü bu açıdan bakıldığında, kendinize yatırım yapmak ürettiğiniz işe yatırım yapmakla aynı şey olacaktır.

Girişimciler, kişisel beceri ve güçlü yönlerini geliştirme konusunda çok az zaman harcayıp çalışmalarına odaklanmaya devam ettikleri için, genellikle nereden başlayacağını bilmezler. İşlerinize boğulmuş bir girişimci olsanız bile, hala kendinize yatırım yapabileceğiniz 7 öneriyi sizlere sunuyoruz:

 

1. Mesleki gelişim kurslarına gitmek.

Güvenilirliğini ve entelektüel kapasitesini artırmak isteyenler için mesleki kurslar biçilmiş kaftandır. Mesleki kurslar, hem yeni bağlantılar sağlayabilir hem de yaratıcılığınızı ateşleyebilir. Günümüzde hemen hemen her şehirde özel eğitim sunan, modern iş yaşamında kullanabileceğiniz yeni beceriler kazandıran birçok kurs merkezi bulunuyor. Örneğin iş hayatında verimliliğinizi artıracak yeni bir teknolojiyi öğrenmek için bir kursa katılabilirsiniz. Üstelik bu kursların çoğu da ücretsizdir.

 

2. Birşeyler öğretmek.

Bir okul ortamında eğiticilik yapma fırsatını bulabilirseniz bu size çok şey katacaktır. Sertifika programlarında eğiticilik yapmak, aynı zamanda öğrettiğiniz konuyu uzmanlık düzeyinde bilmeniz, yeni fikirlerle yüzleşip bunları ele almanız ve bazı bilgileri yeni yöntemlerle açıklamanız için sizi zorlayacaktır. Bir konuda uzmansanız, yakınınızdaki toplu öğrenim programlarına veya özel eğitim kurumlarının sınıflarına katılın.

 

3. Online (Çevrimiçi) kurs satın almak.

Online kurslar hiç olmadığı kadar yaygınlaştı. Örneğin Udemy’de e-ticaretten tutun da İnstagram’da takipçi kazanmaya ve iyi bir satıcı olmaya kadar birçok konuda kursu sadece 25 – 30 TL gibi satın alabiliyorsunuz. Sadece güncel konuları ve trendleri takip etmek için bile olsa böyle kurslar satın almak kesinlikle iyi bir yatırımdır.

 

4. Yaptığınız işlerle ilgili olmayan konularda okumak.

Eğer birşeyler okuyumayı seviyorsanız, okuma listenizde yaptığınız işlerle ilgili olmayan konular mutlaka olsun. Sizi saatlerce rahatsız eden takıntılarınızdan uzaklaştıracak olan cinayet romanları, aşk romanları ya da fizik teorileri gibi kitapları okuyun. Zihni çalışmalarınız için bir mola vermek, size sorunlara yaratıcı çözümleri getirecek ilhamları verecek ve işe geri döndüğünüzde işinizi daha bir şevkle yapmanızı sağlayacaktır. Mesela karıncalar hakkında haftada sadece birkaç saatlik bir okuma bile sizin için çok büyük bir fark yaratacaktır.

“Casus ve casusluk konularını içeren kitap serilerini okuyorum çünkü bu kitaplar beni işimi bırakıp gitmekten alıkoyuyorlar ve işimi büyütmemi sağlıyorlar. Eğer alanımdaki tüm iş kitaplarını veya dokümanları okumuş olsaydım kesinlikle bundan bıkardım. İhtiyacım olduğunda zihinsel bir mola vermek, gerçekten işime odaklanmamı sağlıyor. ”

Mutlaka okuyun: Roman Okumak Girişimciler İçin Neden Çok Önemli?

 

5. Fiziksel sağlığı korumak.

Girişimcilerin gözardı ettiği en büyük şeyler arasında fiziksel sağlığını ihmal etmek gelmektedir. Eğer çalışmak için gerekli enerjiye sahip olmak işinizin başarısı için en önemli şeyse, bunu riske atmak hiç mantıklı değildir. Bir girişimci için çok zor olsa da, yine de bir spor salonuna gitmeli, sağlıklı bir bedene sahip olmalı ve dengeli bir şekilde beslenmelidir.

Mutlaka okuyun: Girişimciler İçin Spor ve Egzersiz Yapmanın 4 Bilimsel Faydası

 

6. Ortak çalışmak

Kendinizi ve işinizi ortak çalışabileceğiniz bir topluluğa taşımayı düşünün. Ortak hırs ve fedakârlığın işbirlikçi ve girişimci ruhu sizi ateşleyip güçlendirecektir. Ortak çalışmak, kişisel gelişiminize ve stratejik yaratıcılığınıza katkıda bulunabilecek danışmanlar, ortaklar ve yaptığınız işe farklı açılardan bakabilecek düşünürler bulmanızı sağlayacaktır.,

Mutlaka okuyun: İş Yerinde Sağlıklı Fikir Alışverişi Nasıl Yapılır?

 

7. İletişim ağları kurmak.

Çeşitli Organizasyon ve etkinliklere katılın. Çoğu girişimci iletişim ağlarını işletmelerini büyütmek için fırsat olarak görür. Fakat projeden projeye veya bir işten diğer bir işe yanınızda  götürebileceğiniz önemli bir servet olan kişisel bağlantı kurmak da aynı derecede önemlidir. İletişim ağlarına yatırım yapmak ve iletişim ağınızı iyi tanımak kişisel erişiminizi ve kapasitenizi artıracaktır.

Mutlaka okuyun: İş Dünyasında Çevre Edinmenin Yolları

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar