Gelişen teknoloji, küreselleşen dünya ve ihtiyaçların sonsuz olması her geçen gün yeni iş fikirlerini de beraberinde getiriyor. Yoğunlaşan ve yorgunlaşan yaşam tarzı bazı kolaylıkları içinde barındıran tüm yeniliklere kucak açıyor. Size düşen o olanaklardan en uygun olanı seçip, çalışmaya başlamak.
Kazandıran yeni iş fikirlerine bir göz atalım:
Yiyecek kamyonları
Yerleşik düzende dükkân açmaktan çok daha düşük maliyetli olan yiyecek kamyonları işinin 2017 yılında büyük patlama yapması ve çok kazandırması bekleniyor. Kaliteli teknik alt yapı ve yiyecek seçimiyle kurulacak düzende para kazanmak mümkün. İşi bilen arkadaşlarınızla birlikte de yapabileceğiniz akıllı bir seçenek. Lezzetli yiyecekleri farklı bir atmosferde sunmak, doğru yerde konumlandığında fark yaratacaktır. Dürümcü kamyonları bunun canlı örnekleridir.
Akıllı Telefon Onarım İşi
Sosyal hayatta olduğu kadar iş hayatında da akıllı telefonlar büyük önem kazandı. Çalışma yaşamında neredeyse dizüstü bilgisayarların pabucunu dama attırdı. Arızalandığında tamir ettirmek için harcanan paralar da çok büyük. Tamirat konusunda donanımlı kişiler, akıllı telefon tamiri alanında bir iş yeri açıp, daha uygun fiyat seçeneği ile onarım işi yaparlarsa iyi bir kazanç kapısı oluşturabilirler. Geleceğin en iyi kazandıracak işlerinden birisi olarak görülüyor. Çünkü artık çocuklar dahi bir akıllı telefonlara sahipler.
Mobil Danışmanlık Hizmeti
İnternet, hem kişisel hem de iş alanında hayatımızın tam merkezine oturmuş durumda. İnternette dolaşmak, iş yapmak, haberleşmek, araştırma yapmak için artık masaüstü cihazlar yerine mobil cihazlar kullanılıyor. Dünyada mobil cihazlardan internete erişim oranı son yıllarda %70’e varan oranlarda artmış durumda. Hal böyle olunca mobil alanında iş olanakları artış gösterdi. Yeni bir pazar alanı oluştu. Donanımlı kişiler, bireysel veya bir kuruluşa bağlı olarak mobil çözümler sunabilirlerse iyi bir olanak yakalayarak mobil danışmanlık hizmetinden iyi paralar kazanabilirler.
Organik Bal Üretmek
Bal önemli bir besin maddesidir. Son yıllarda her şeyin olduğu gibi balın da organik olanı aranılır oldu. Ülkemiz doğal ortamlar anlamında tam bir cennet. Yani organik, katkısız bal üretimi için çok uygun. Anadolu’nun yaylaları, Toros dağlarının yüksek kısımları, Doğu Karadeniz Bölgemiz bu iş için ideal. Ballar hem lezzetli hem de şifa kaynağı.
Organik bal üretmek için bazı ayrıntılara dikkat etmek lazım. Şehir yaşamından en az 5 km uzak olan bir alanda çalışmak öncelikli koşul. Mümkünse havası temiz, doğası kirlenmemiş yerler seçilmeli. Petekler doğal maddelerden yapılmalı ve kimyasal boya kullanılmamalı.
Organik bal üretimine geçince ilk 3 yıl sürekli denetimden geçiliyor. Başarı varsa üreticiye sertifika veriliyor. Bir adet arı kovanının maliyeti yaklaşık 300 – 350TL arasında. Bir kovandan tahmini sayıyla 20- 30 kg bal alınıyor. Bugün tam organik balın kg satış fiyatı ise 150 – 250TL arasında. Organik bal piyasada çok talep görüyor.
Trabzon Hurması Üretimi
Doğal ve sağlıklı beslenme isteği artıkça Trabzon Hurması ya da Japon Elması olarak isimlendirilen hurma çeşidi de çok rağbet görmeye başladı. En iyi yetiştiği iklim, Akdeniz İklimi. Yetiştiği toprağın özellikli olması gerekmiyor. Bu nedenle üreticiler yetiştirirken bir sorunla karşılaşmıyor. En iyi üretim yerleri; Mersin, Antakya, Malatya ve Hatay. Yeni ekilen fidanlar 3 yıl içinde meyve veriyor, 5. yılsonunda hurma ağaçları tam verime ulaşıyor. Halk arasında çok talep görüyor. Bir ağaçtan 30 kg ürün alınabiliyor. Bu işi yapmak için 60 – 65 bin TL’lik bir yatırım yeterli oluyor.
Portakal Kabuğu İşi
Kurutulmuş portakal kabuğu satarak para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Kurutulmuş kabuğun kilosu 2TL. Portakal kabuğu kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Yalnız ülkemizde değil İngiltere, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de alıcı buluyor. Yani ihraç etmek de mümkün. Yapılacak iş, portakalı üreticiden satın alıp kabuklarını soydurmak ve onları 3 günlük süreçte güneşte kurutmak. Daha sonra çürüğünü, çöpünü temizleyip çuvallara doldurmak… Böylece kabuklar satışa hazır hale geliyor.
Tatlı Patates Üretimi
Henüz ülkemizde pek bilinen bir tür değil. Ama 3-5 yıl içerisinde üretiminin çok daha fazla yaygınlaşması bekleniyor. Şu an Hatay da yetiştiriliyor. Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgeleri üretim için uygun alanlar. İller içinde Samsun, Çanakkale, Yalova, İstanbul ve Kırklareli ise toprak yapısı olarak en verimli üretim yerleri. Bildiğimiz patates kadar sorunsuz yetiştiriliyor. Ama kazancı yüksek bir tür. Avrupa ülkelerinden tatlı patatese talep çok fazla. Yetişme süresi 3-4 ay. Geleceğin kazançlı işlerinden biri olarak görülüyor.
Kalamata Zeytini Üretimi
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da çok tüketilen bir zeytin türü. ABD, Türkiye’den her yıl 5 bin ton kalamata zeytini alıyor. Üretebildiğimiz oranda satılacak bir ürün. Sandviç ve kanepelerde kullanılan bu zeytin oldukça iri, sirkeyle terbiye ediliyor ve mayalanıyor. Bir tür turşu olduğunu söyleyebiliriz. Adı Yunancadan geliyor. Yunanistan’ın Kalamata yöresinde de yetişiyor. Ülkemizde Tire, Ödemiş ve Akhisar’da yetiştiriliyor. Özellikle ihracata dönük bir yatırımla Kalamata Zeytini yetiştirerek iyi para kazanmak mümkün.
İstiridye Mantarı Yetiştirmek
İhraç etmek amaçlı yapılacak işlerden birisi de istiridye mantarı yetiştirmek. Öngörülü girişimciler için iyi bir fırsat. İstiridye mantarı Uzakdoğu’da ölümsüzlük mantarı çeşitlerinden biri olarak görülüyor. Avrupa’da 1900’lü yılların başından beri üretiliyor. Ülkemizde tüketimi az olmakla birlikte tüm dünyada en çok tüketilen mantar türlerinden biridir. İstridye mantarı, izolasyonlu çatı katları ve klimalı bodrum katlarında bile üretilebiliyor. 2 ayda bir hasat yapılıyor. İstiridye mantarı üretmek için 10 bin TL’lik yatırım yapıp, ayda ortalama 2 bin TL para kazanmak mümkün. Bir kg istiridye mantarı ortalama 15 TL’ye alıcı buluyor.
İş fikri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Manda Yetiştiriciliği
Eskiden yaygın olan ama günümüzde az yapılan bir iş olduğundan yeni girişimciler için iyi bir fırsat kapısı. Günümüzde manda sütü ve yoğurdu çok talep görüyor. Üstelik manda yetiştiriciliği devlet tarafından da teşvik ediliyor. Girişimciler için devlet bankalarından uzun vadeli ve düşük faiz ödemeli krediler veriliyor. İnek sütünden daha pahalı olarak satılıyor. Trakya bölgesi, Çatalca, Kayseri’nin Develi bölgesi manda yetiştirmek adına uygun olan yerler. 100 adet manda almak için 90 bin TL civarında maliyet yeterli oluyor. Devletin yanı sıra birçok üniversite de yetiştiricilere katkı sağlıyor.
İş fikri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Balık Büfeleri Açmak
Ülkemiz balık restoranları açısından oldukça zengin. Balık da fazlaca sevilen bir besin öğesi. Ama eski usul ekmek arası balık kültürümüzün yeri bir başkadır. Sahillerin vazgeçilmez yemek zevkini modern büfelere, küçük konseptli dükkânlar aracılığıyla alışveriş merkezlerine taşımak iyi bir iş fırsatı olabilir. Örnekleri var olmaya başladı bile. Yatırım masrafı az ama kazancı oldukça yüksek, çünkü ayda 30 bin TL ciro yapmak olası.
Çocuk Oyun Okulları
Okul öncesi çocukların hem eğlenmesi, hem öğrenmesi hem de gelişmesi için açılan yeni tarz oyun okulları çok gözde oldu. Özellikle çocukların zekâ gelişimine katkı sağlıyorlar. Anaokullarından farklı bir konsepte sahipler.
İlköğretim düzeyinde olan çocuklar için de zekâ geliştirici, öğrenme alışkanlarını değiştirip kolaylaştıran, mental gelişimi destekleyen sistemleri içeren tarzda olanları ilgi görüyor. Kapanan dershanelerin yerini farklı bir biçimde dolduruyorlar. Yatırım maliyeti okulların biçimine göre değişim gösteriyor. Ortalama maliyetin 50 bin TL olduğu söyleniyor.
Pilav Büfeleri
Bir süredir, Türk kültürünün önemli unsurlarından olan pilav arabalarını sokaklarda çok fazla göremiyoruz. AB uyum yasaları gereği artık sokaklarda satış yapmaları yasaklanıyor . Bu alışkanlıktan vazgeçmeyenler için çözüm şimdiden bulundu. Pilav üstü nohut seçeneği hijyenik koşullarda donatılmış pilav arabalarında küçük dükkanlarda (kiosk ve corner) markalaşmaya başladı bile. En fazla 100 bin TL maliyetle böyle bir iş yapmak ve iyi para kazanmak mümkün. Bu işte kar marjı % 30 civarında.
Avm’de Kiosk ve Stand Açmak
Küçük dükkânlara kiosk deniyor. Son yılların en gözde seçimlerini oluşturuyorlar. Buralarda çeşitli ürünler satılıyor. En çok tercih edilen ürünler ise gıda, kozmetik, takı ve aksesuar. Yatırım için büyük paralar gerekmiyor. Ama kar marjı yüksek bir yatırım olarak gelecek vadediyor.
İş fikri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
El ve Ayak Bakım Merkezleri
Büyük şehirlerimizde hızla çoğalan bu merkezler hem sağlık hem de güzellik hizmeti veriyorlar. Tüm dünyada yaygınlar. Türkiye için de geleceği olan bir iş seçeneği… El ve ayak bakım merkezi açma maliyeti ortalama söylemle 50 bin TL. Az maliyetli ama bol kazançlı iş seçenekleri arasında yer alıyor.
Kadınlar İçin Spor Merkezi
Sadece kadınların devam ettiği spor merkezleri son yılların en gözde iş seçenekleri arasında bulunuyor. Bu merkezlerde tüm donanım kadın fizyolojisine göre hazırlanıyor. 15 yaşından 75 yaşına kadar tüm kadınların fiziki yapılarına uygun aletler ve spor seçenekleri mevcut. Form tutmak, zayıflamak, egzersiz yapmak ya da başka spor seçenekleri… Özellikle kadın girişimciler için iyi bir iş fırsatı. 50 bin TL’lik yatırım yeterli oluyor. Bu iş seçeneğinin de getirisi yüksek. Aylık cironun ortalama 20 – 25 bin TL olduğu bildiriliyor.