Çarşamba, Nisan 9, 2025
Ana SayfaGirişimcilikGirişimcilere İşten Uzaklaşmaları İçin 5 Tavsiye

Girişimcilere İşten Uzaklaşmaları İçin 5 Tavsiye

Küçük bir işletmeniz varsa işletmenizin insan kaynakları uzmanı, pazarlama ve satış müdürü ve müşteri hizmeti sorumlusu muhtemelen sizsiniz. Her gün en az 12 saat çalışıyor ve sadece biraz gözlerinizi dinlendirmek için mola veriyorsunuz. Birçok girişimci bunu bir yaşam biçimi olarak görse de, bunun pek üretken bir yaklaşım olmadığını söyleyebiliriz. Devamlı günlük sorumluluklarınızı yerine getirmekle meşgulseniz gelecek için vizyon oluşturmaya, plan yapmaya ve büyümeyi düşünmeye vaktiniz olmayacaktır. Girişimciler, başarılı olabilmek için bir adım geri çekilip işlerine daha geniş bir çerçeveden bakabilmeliler.

Ruhen kendinizi yenileyebileceğiniz beş yöntemle sizlerleyiz. Bu sayede zar zor ayakta kalan şirketinizi ileriye taşıyabilir ve başarı basamaklarını hızlıca tırmanabuilirsiniz.

 

Ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirin.

Bir işletme kurmak ve yönetmek son derece zor. Varınızı yoğunuzu bu yola koyacağınız için sevdiğiniz kişilerle aranıza mesafe girebilir. Bunun olmaması için, belirli noktalarda iş hayatında ödünler vererek ailenizle ve arkadaşlarınızla daha çok vakit geçirmelisiniz.

Örneğin, hafta içleri eve akşam altıda gelebilir, eşiniz ve çocuklarınızla akşam yemeği yiyebilirsiniz. Herkes uyuduktan sonra iş ile alakalı e-postalarınızı kontrol etmenizde hiçbir sakınca yok, ancak sevdiklerinize ayırdığınız vakitlerde sadece onlarla ilgilendiğinizden emin olmalısınız.

 

Kitap okuyun.

Bir işletme sahibi olarak liderlik ve örgütsel etkinlik ilkeleri hakkında kendinizi eğitmeniz gerekiyor. Bu kural sadece Fortune 500 yöneticileri için değil, hırslı küçük işletme sahipleri için de geçerli. Pazarlama ve satış stratejileri üzerine yazılmış kitaplar yeni işletmeler için son derece faydalı olabilir.

Mutlaka okuyun: Başarılı Bir Lider Olmak İsteyenlerin Okuması Gereken Kitaplar

 

Kendinize bir danışman edinin.

İş dışındaki zamanınızda, size yüzleştiğiniz zorluklar konusunda nasihatler verebilecek bir danışman veya akıl hocası bulun. Bu kişi, işletmenizde yaşadığınız meseleleri çözmenize yardımcı olabilir, sizle yeni fikirler paylaşabilir ya da sizi daha iyi biri olma konusunda teşvik edebilir.

Danışmanınızla haftada iki saat görüşmeniz yeterli olacaktır. Böylece karşılaştığınız sorunları masaya yatırabilir ve bunlara çözümler üretmeye çalışabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Doğru Akıl Hocasını Bulmak İsteyenlere

 

Stratejik planlamaya zaman ayırın.

Belirli aralıklarla stratejik planlama üzerine yoğunlaşın. Bir ajanda oluşturun ve stratejik toplantılar süresince bütün dikkat dağıtıcı unsurları görmezden gelerek açık fikirli olmaya çalışın.

Örneğin bir gününüzü tek başınıza işletmeniz üzerine düşünmeye harcayabilirsiniz. Diğer bir gününüzü aileniz ve yaşamınız üzerine düşünerek geçirebilirsiniz. İki gün ise ekip arkadaşlarınızla iş stratejisi geliştirmek üzerine çalışabilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Stratejik Düşünen İnsanların Ortak Özellikleri

 

Vücudunuzu ve ruhunuzu besleyin.

Bazen işle öyle meşgul oluyoruz ki vücutlarımızı tamamen ihmal ediyoruz. Yürüyüş ve yüzme gibi size hem bazı şeyleri düşünme fırsatı verecek, hem de daha sağlıklı bir vücut sunacak fiziksel aktiviteler yapmayı düşünebilirsiniz.

Kendinizi fiziken sağlıklı tutabilmek için gönüllü işler yapmaya da özen gösterin. Çalışmadığınız vakitlerde, ilgilendiğiniz bir konu üzerine faaliyet gösteren yerel bir kuruluşa yardımcı olun.

Ne kadar süre aralıkla bunları yapıyor olursanız olun, stratejik olarak düşünebilmek, vücudunuzu ve zihninizi yenileyebilmek için işten biraz uzaklaşmaya ihtiyacınız var. İşlerin yönetimini yetkin çalışanlarınıza bırakın. Ekibinizdeki herkesin sorumluluklarının farkında olduklarından ve onlardan ne istediğinizi bildiklerinden emin olun. Eğer daha önce hiç işinizden uzaklaşmadıysanız küçük aralarla başlayarak bu vakti giderek genişletin.

Mutlaka okuyun: Meditasyon Nasıl Yapılır?

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar