Yeni bir iş kurup onu geliştirmek bazen son derece zor gelir kulağa. Milyon tane yapılacak işiniz vardır ve 24 saat işlerinizi halletmek için yeterli gelmez.
Girişimci olup işinizi kurmaya başladığınızda, yoğun ve uzun saatler çalışmanıza karşın arzuladığınız türden bir gelişme kaydedemediğinizi göreceksiniz. Ne yaparsanız yapın, kendinizi büyük bir duvara çarpımış gibi hissedeceksiniz. Keşke 9-5 mesaili, düzenli masa başı işimi bırakmasaydım dediğiniz zamanlar olacak. Tabii bu esnada evle, ailenizle, sosyal çevrenizle de ilgilenmek durumundasınız. Bu durumda kendinizle gerçekten yüzleşirseniz neden mesafe katedemediğinizi anlarsınız. Zira siz doğru zamanı beklemektesinizdir. Başarılı olmak için doğru zamanı beklerseniz bu bekleyiş sizi yorar ve motivasyonunuzu zedeler. Ve en değerli kaynağınız olan “zaman”ınızı öldürür.
İşte hayalinizdeki işi kurup hayalinizdeki hayatı yaşamak için neden “doğru” zamanı beklememeniz gerektiğine dair dört neden:
1. Başarmak için muhtaç olduğunuz her şey sizde zaten mevcut.
Çevrenize bir bakın. Son teknolojik ürünler ve internet hepimizin hayatının su ve hava gibi bir parçası. Bu gelişmeler köhneleşmiş iş yapma yöntemlerini ortadan kaldırdı ve bizlere kendi işimizi kurmak adına büyük imkanlar sağladı.
Araştırma ve plan yapmak ve sonrasında da başarı elde etmek için ihtiyaç duyduğunuz her şeye sahipsiniz. Dışarıdan ya da başka bir merciden izin almanıza gerek yok. Tecrübe, teknoloji, sosyal medya ve internet sayesinde şahane bir iş kurmak için gereksinim duyduğunuz her şey elinizin altında.
Mutlaka okuyun: Kendinize İnanmanın Muhteşem Gücü
2. Çok sayıda fırsat bulunuyor.
Her gün 2.5 milyar insan internete giriyor. İş kurmak ve büyütmek istiyorsanız internet size binlerce fırsat sunuyor.
Bu insanlara ulaşıp onlara nasıl yardım edebileceğiniz, ürün ya da hizmetinizin onların hayatını nasıl da daha kolay hale getirebileceğini anlatmak için kimseden izin almak zorunda değilsiniz.
Mutlaka okuyun: Online bir iş kurmanız için 5 önemli sebep!
3. Ehil kişilere ulaşmak artık daha kolay.
Bir konudaki ehil kişiler artık daha çok kıymet görmekteler. Bu kişiler size taze fikirler verip sizi benzer yollardan geçen kişilerle tanıştırabilirler. Bu insanlar girişimciler için paha biçilmez bir destek ve dayanışma sistemi kurmuş durumdalar. İlham alabileceğiniz ve kendi işinize uygulayabileceğiniz fikirlerle dolu bir çevreden bahsediyoruz kısaca. Girişimciler kimseden icazet almadan birlikte fikir teatisi yapıp birbirlerini geliştirebilirler. Bunun en güzel örneklerinden biri Quora. Sıradan bir insanın yazılımcılıkla ilgili sorduğu bir soruya Microsoft’un baş yazılım mühendisi cevap verebiliyor. Ya da fotoğrafçılıkla ilgili çetrefilli bir soruyu Reuters haber ajansının baş fotomuhabiri yanıt verebiliyor. Bu tür imkanlara ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Mutlaka okuyun: “Girişimciler” ve “Çalışanlar” Arasındaki 8 Fark
4. Hayat çok kısa.
Bu söz her zaman klişe olagelmiştir, ama kesinlikle doğru bir ifadedir. Hepimizin tek bir hayatı var ve zaman asla geri döndürülemez. Hayatınızı en güvenli yoldan yaşayıp elle tutulur bir şey elde etmeden ölebilirsiniz.
Birinden izin beklerseniz en kıymetli şeyiniz olan zamanınızı boşa harcamış olursunuz. İstediğiniz hayatı ve yapmak istediğiniz işi ıskalarsınız. Hayat doğru zamanı ve doğru koşulları beklemek için çok kısadır.
İzin beklemek kendinizi sınırlamanın diğer bir şeklidir. Sizi şahane bir hayat ve işten alıkoyan ucuz bir mazerettir. Başarılı girişimcilerin hepsi başarının doğru bir düşünce yapısıyla mümkün olduğunu söyleyecektir size.
Korkularınızı, şüphelerinizi yenmek için gerek duyduğunuz her şey sizde zaten mevcut. “Yapamazsın” diyenlere kulak asmayın. Bugün elinizde olan imkanlarla bir şey yapmaya çalışın. Geleceği kafanızda büyütmeyin. İşe bugünden başlayın.
Şimdiye dek yapılmış en başarılı işlerin birçoğu “normal” olarak addedilen şeyleri reddedip inandığı şeyin peşinden giden insanlar tarafından yapılmıştır. Bu nedenle kimseden izin beklemeyin ve hayatınızda yapmak istediğiniz şeyleri gerçeğe dönüştürmek için harekete geçin. Hem de hemen!
Mutlaka okuyun: Tutkunuzu Kara Dönüştürmenin 5 Yolu