Sizler için en iyi 10 moda ve güzellik girişimini bir araya getirdik.
1 – Bakıldığında şekil değiştiren interaktif kıyafet
Duyarlı giysiler modanın geleceğini değiştireceğe benziyor. Caress of the Gaze, yüzlerce kirpi okuna benzer parçadan ve bir yerleşik kameradan oluşan 3 boyutlu bir şal. Bu şal kendisine bakan gözleri algılıyor ve hareketleriyle karşılık veriyor. Kimbow’un bir diğer interaktif elbisesi de kullanıcının hareketlerine tepki veriyor ve vücut pozisyonuna göre şekil değiştiriyor.
2 – Müşterilere göğüs ölçüsünü söyleyen akıllı soyunma kabini aynası
Akıllı online hizmetlerle kişisel, offline deneyimleri kombinleyen akıllı aynalar perakendecilerle teknolojiyi fiziksel mağazalarda birleştiriyor. Rigby and Peller’ın Hong Kong şubesi müşterilerin ideal göğüs ölçülerini bulmalarına yardımcı olmak için akıllı soyunma kabini aynaları kullanıyor. Uniqlo kullanıcının artan vücut ısısını görsel olarak haritalandırmak için Heattech Mirror kullanmayı planlıyor.
İş fikri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
3 – Görsel telif ücretleri vasıtasıyla kaplanları koruma
Ünlülerin veya sanatçıların görsel hakları konseptinden ilham alan bu akıllı girişim kaplanların görsellerini ve desenlerini kullanan markalardan ve tasarımcılardan telif ücretleri istiyor. Tiger Royalty topladığı paraları nesli tükenmekte olan büyük kedilerin korunması için kullanacak.
4 – Bakteriyle çalışan havadar kıyafet
Son zamanlarda yerleşik soğutma delikleri olan kıyafetleri sık sık görmeye başladık. MIT Media Lab’e bağlı Tangible Media Group canlı organizmaları kullanarak vücudunuzun sıcaklığına göre form değiştiren kıyafet yarattı. Kapakçıklara yerleştirilen bakteriler, kullanıcı terlemeye başladığında aktif oluyor ve vücudun hava alması için kapakçıkları açıyor. Chromat’ın 3 boyutlu baskı teknolojisi ile ürettiği sporcu sutyenleri kullanıcının vücut ısısını ve terlemesini gözlemliyor ve kullanıcının serinlemesi için minik deliklerini otomatik olarak açıyor.
5 – İstediğiniz zaman desenlerini değiştirebileceğiniz spor ayakkabılar
Markalar teknoloji erişimli kişiselleştirilmiş kıyafetler sunmaya devam ediyorlar. Kullanıcılar, ShiftWear spor ayakkabılarının e-ink özelliği sayesinde, telefon uygulaması aracılığıyla spor ayakkabılarının desenlerini istedikleri gibi değiştirebiliyorlar. Çevre dostu olan bu spor ayakkabılar kinetik pillerle çalışıyor.
6 – Cinsiyet ayrımı gözetmeyen iç çamaşırları
Çoğu perakende satış noktası cinsiyet ayrımı gözetmeyen kıyafetlere odaklanmaya başladı. All is Fair in Love and Wear her iki cinsin de giyebileceği şekilde tasarlanmış olan yeni iç çamaşırlarını piyasaya sürdü.
7 – Aptal saatleri akıllı hale getiren küçük giyilebilir teknoloji
Akıllı saatler konusunda tereddütleriniz varsa Chronos’un geliştirdiği küçük giyilebilir teknoloji ürününü kullanarak nabız yoklayabilirsiniz. Ürün analog saatlere takılıyor ve özelleştirilebilir ışığı ve dokunsal uyarılarıyla saatinizi akıllandırıyor.
8 – Çamaşırhane olarak da kullanılan marka giysiler kiralama mağazası
Moda endüstrisi sürdürülebilir olmaması nedeniyle sürekli eleştirilere maruz kalıyor. Çamaşırhane olarak da hizmet veren marka giysiler kiralama mağazası House of Bubbles sayesinde kullanıcılar, iade etmeden önce kıyafetleri yıkayabiliyorlar.
9 – Kullanıcıların giyilebilir teknoloji ürünleri tasarlamasını sağlayan derinlik algılama projeksiyonları
Giyilebilir teknoloji endüstrisi genişlemeye başladığından, işletmeler kullanıcılara kendi aksesuarlarını yaratmanın yeni yollarını sunmaya çalışıyorlar. Tactum kullanıcıların giyilebilir aksesuarlarını doğrudan kendi vücutlarında tasarlamalarını sağlayan derinlik algılama projeksiyonları kullanıyor.
10 – Lüks mücevher abonelik hizmeti
Abonelik modeli yeni yeni gelişiyor ve bir girişim bu modeli lüks moda pazarına uyarladı. Opulent Box isimli 25,000 dolarlık mücevher kasası abonelik hizmeti Chanel, Cartier, Bulgari ve Louis Vuitton’da dahil olmak üzere ünlü markaların mücevherlerini gönderiyor.