Cumartesi, Kasım 23, 2024
Ana Sayfaİş Fikirleriİş Kurmak İstiyorumAv Malzemeleri Dükkanı Açmak

Av Malzemeleri Dükkanı Açmak

Kendi işini kurmak isteyip ne iş yapsam diye düşünenler av sektöründe şanslarını deneyebilirler. Av malzemeleri dükkanı açmak heyecanlı ve stresli bir iştir. Bu tür bir iş yapacaksanız mesleğinizi değiştirmeniz gerekebilir. Av sektörüyle ilgili kendinizi eğitin ve bu konuda uzman olmak için çaba gösterin. Başarılı bir iş kurmak istiyorsanız sabırlı olmalı ve etik değerlere uymalısınız. İşletmenizi her zaman adil ve dürüst bir şekilde yönetmelisiniz. İşletme sahibi olarak olumlu davranışlar sergilemeniz müşterilerinizin artmasına ve kısa sürede müşteri tabanı oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Av malzemeleri dükkanınız için amaçlar belirleyin ve belli bir program dahilinde bu amaçlara ulaşmak için çaba gösterin.

 

Av malzemeleri dükkanı nasıl açılır?

1 – Müşterilerinize av malzemeleri dükkanınızda hangi hizmetleri ve ürünleri sunacağınıza karar verin. Ateşli silahlar, av kıyafetleri, av botları, elektronik köpek tasmaları ve diğer malzemelerden satabilirsiniz. Dükkanınız da bir atış alanı oluşturabilirsiniz ok ve yay almak isteyen müşteriler bu alanda talim yaparak kendileri için uygun olan yayları seçebilirler.

2 – İş planı hazırlayın. Örneğin tahmini nakit akışını ve aylık harcamalarınızı belirtin. Aynı zamanda envanterinizi genişletme planlarınızı veya sunmayı düşündüğünüz diğer hizmetleri de kapsayabilir. Profesyonel bir iş planı hazırlamak için konusunda uzman birilerinden yardım alabilirsiniz veya internetteki hazır şablonları kullanabilirsiniz.

3 – Av malzemeleri dükkanını açmak için yeterli başlangıç sermayeniz yoksa küçük iş kurma kredisi için bankalara başvurabilirsiniz. Yazar kasa, reklamlar, avcılık malzemeleri ve personel maaşları için paraya ihtiyacınız olacaktır. Banka kredisinin haricinde arkadaşlarınız ve ailenizle görüşerek size yatırım yapmak isteyip istemeyeceklerini sorun.

4 – Av malzemeleri dükkanınız için gayrimenkul firmalarına başvurarak veya gazete ilanlarına bakarak uygun bir yer bulun. Dükkan alabilir, kiralayabilir veya inşa edebilirsiniz. Bu üç seçeneğinde avantajları ve dezavantajları vardır. Örneğin yeni bir bina inşa ederseniz dükkanınızı istediğiniz şekilde kişiselleştirebilirsiniz. Dükkan kiralarsanız da beklenmedik tamiratlardan kurtulursunuz.

5 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

6 – Avcılık malzemelerinizi ve envanterinizi satın almak için tedarikçiler araştırın. Avcılık malzemelerinizi almadan önce farklı tedarikçilerin fiyat tekliflerini karşılaştırın. Büyük miktarlarda alım yaptığınız taktirde toptan fiyatlardan ve indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

7 – Dükkanınıza eleman aranıyor ilanları asın ve gazetelerin seri ilan sayfalarına eleman ilanı verin. Çalışanları almadan önce görüşmeler yapın. Av malzemelerine ve ekipmanlarına aşina ve nasıl kullandığını bilen çalışanlar almanız eğitim zamanını ve masrafları asgari düzeye indirir.

8 – Av malzemeleri dükkanınızın reklamını yapın. Reklam ve pazarlama faaliyetleri için kullanabileceğiniz farklı birçok yol vardır. İnternet sitesi açabilir, el ilanları dağıtabilir, billboardlar kiralayabilir, ağ oluşturabilir veya diğer mecraları kullanabilirsiniz. Düşük maliyetli yöntemleri tercih edin. Kullandığınız reklam araçlarına adres bilgilerinizi, telefon numaralarınızı ve kontak bilgilerinizi eklemeyi unutmayın.

 

Av malzemeleri dükkanı açmak için gerekenler

  • İş planı
  • Başlangıç sermayesi
  • İş yeri
  • Ekipmanlar
  • Tedarikçiler
  • Çalışanlar

Kendi işimin patronu olmak ve karlı bir iş kurmak istiyorum diyen girişimcilere özel keşfedilmemiş iş kurma fikirlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar