İş fikirlerini kitle fonlama yöntemiyle gerçeğe dönüştürmeyi umut eden girişimcileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.. SolarGaps, otomatik olarak güneşe göre yönünü değiştiren ve güneş enerjisinden elektrik üreten akıllı bir stor perdedir.
Bu akıllı stor perde monte edildikten sonra, evdeki tüm cihazlara enerji sağlamaya başlıyor ve acil durumlarda kullanılmak üzere elektriği kendi içerisinde depolayabiliyor. Kullanıcılar, stor perdeyle bağlantılı olan bir akıllı telefon uygulaması sayesinde perdeleri diledikleri her yerden görüntüleyebiliyor ve kontrol edebiliyor. Bunlara ek olarak akıllı stor perdelerin ürettiği fazla elektrik, bir şebeke üzerinden geri gönderilebiliyor. Bu sayede de kullanıcılar kullanmadıkları elektriği, enerji şirketlerine geri satabiliyorlar.
SolarGaps evin dışına kurulduğunda metrekare başına saatte 100 watt enerji üretirken ev içine monte edildiklerinde metrekare başına saatte 50 watt enerji üretebiliyor. Örneğin, üç odalı ve güney cephedeki bir daire saatte 600 watt veya günlük 4 kilowatt enerji üretebiliyor. Bir dükkanda veya ofiste ise bu miktar 10 misline kadar çıkabiliyor.
Son yıllarda ev etrafında şekillenen çevre dostu çözümler giderek daha da popüler olmaya başladı. Daha önce sizlere çiçek gibi görünen taşınabilir akıllı güneş panellerinden bahsetmiştik. Sizce sektörde, doldurulması gereken başka ne gibi fırsatlar var?