Güney Koreli tasarımcı Jeabyun Yeon yakın zamanda dalgıçların hava tankı olmadan da su altında nefes almasını sağlayacak kavramsal bir dalgıç maskesi konsepti yarattığını açıkladı. Triton adı verilen dalgıç maskesi iki koldan oluşmaktadır. Solungaç görevi gören bu kollar sudaki oksijeni alıyor ve bu oksijeni dalgıcın ciğerlerine solunabilir hava olarak gönderiyor. Dalgıçlar ağır dalgıç ekipmanları taşımak yerine plastik bir ağızlık takıyorlar.
Alet, suyun küçük deliklerden kolaylıkla geçmesini sağlayan plastik pullarla kaplıdır. İnovasyon harikası Triton’un iç filtresinde su moleküllerinden de küçük delikli ince dişler var. Bu sayede içeriye sadece hava giriyor. Daha sonra oksijen minyatür su deposuna sıkışıyor ve depolanıyor. Cihazı, küçücük ve basit bir şarj edilebilir mikro batarya çalıştırıyor.
Bu zamana dek harika inovasyon Triton sadece bir konseptti ancak Yeon karışık dalgıç düzeneklerinin yerine geçecek bu konsepti ticari bir ürüne dönüştürmeyi umuyor.
Siz değerli okuyucularımıza özel en güzel inovasyon ürünlerini araştırmaya devam edeceğiz.
ben dalgıç olarak çalıştığım için bir şey ısrarla aklıma takılıyor istemeden. 6 metreden sonra yüzde yüz oksijen zehirleme yapar (sualtında basınçlı ortam da).bu oranın en az yüzde 19 , en fazla yüzde 21 i geçmemesi gerek yani,nitrojen yada azot birlikte solunulması gereken bir hava gerekli, bu makine sanıyorumki `, geliştirilmediği sürece 6 mt derinlikten daha derinde kulllanıma uygun olamaz,ancak….yinede mükemmel bir buluşu geliştirmişler tebrikler