Girişimci olarak muhtemelen “bunu neden ben düşünemedim?” cümlesini daha önce kurmuşsunuzdur. Bir dergiyi açtığınızda veya bir televizyon şovunu izlerken başarı potansiyeli olan yeni bir ürün görürsünüz. Konsept oldukça basittir ve başlangıç maliyetleri düşük olan bu ürün kıskançlık damarınızın kabarmasına neden olur.
Kaçırdığınız fırsatlara ilişkin bu tür duyguları engellemenin yolu benzersiz bir şeyler yaratmaktır. Yaratabileceğiniz sayısız hizmet ve ürün vardır. Asıl soru doğru yere bakıp bakmadığınızdır.
İşte sizlere para kazandıracak iş fikrini bulmanın ve hayata geçirmenin 3 yolu:
İlk müşteriniz kendiniz olun
Başarılı ürünlerin bazıları kara geçme amacıyla değil kişisel bir problemi çözmek için çıkarlar. İşte bu nedenle başarılı olan girişimcilerin çoğu yaşadıkları bir problemi çözmeye çalışırken bu fikirlerini bulduğunu söyler.
Hayatınızı gözden geçirin. Hangi problemlerin çözülmesi gerekiyor? Problemin ne kadar basit olduğunun veya çözümün ne kadar saçma olduğunun bir önemi yok. Birisi Snuggie’yi ( kollu battaniye ) uydurdu, pazarladı ve zengin oldu.
Hızlı bir şekilde prototip yapın
Yeni bir ürün geliştirmenizi engelleyen şey fikir eksikliği değil uygulama eksikliğidir. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bir prototip yaratmanız oldukça önemlidir. Prototipler iş fikrinizin gerçek hayatta varlık gösterip gösteremeyeceğini anlamanıza yardımcı olur.
Örnek olarak Ryan French’ı alalım. Ryan, akıllı telefonunda oyun oynarken dokunmatik ekran kontrollerini kullanmaktan nefret ediyordu. Olgun bir girişimci veya deneyimli bir üretici olmamasına rağmen android telefonlar için küçük bir el kumandası geliştirerek bu problemi çözdü. Oyun piyasası büyük olduğu için pazara girebileceğini biliyordu. Böylece 2012 yılında Shopify’ın Build-a-business yarışmasının aletler ve elektronik kategorisini kazanan Game Klip’i piyasaya sürdü.
Prototip yaratmak için kullanabileceğiniz kaynaklardan biri Trident Design’dır. Bu butik icat dükkanı birçok fikre hayat veriyor. Maliyetler proje kapsamına bağlı olarak değişiyor.
Adapte olmak isteyin
Shazi Visram, New York merkezli Happy Family’i kurduğunda sağlıklı bir alternatif olan işlenmiş bebek mamalarını ailelere sunmayı amaçlıyordu. Ancak ürün hattını değiştirerek dondurulmuş bebek mamalarına yöneldi. Bir süre sonra ailelerin dondurulmuş gıda bölümünden bebek maması almadığını fark etti çünkü aileler mamaları bebek bölümünden alıyordu.
Visram dondurulmuş gıda bölümünden vazgeçti ve organik, uzun raf ömrüne sahip gıda ürünlerine yöneldi. Şu anda firma hızlı bir şekilde ilerliyor. Happy Family’nin yaptığı açıklamaya göre geçen senenin brüt geliri 62,8 milyon dolardır.
Girişimcilik yolculuğuna çıktığınızda adapte olmanız gereken durumlar olacaktır. İlk iş fikriniz konusunda fazla inatçıysanız ve iş fikrinizi fazla seviyorsanız başarı şansınızı kaybedebilirsiniz.
Kazançlı bir iş fikri bulmak isteyen girişimcilere özel yazılar kaleme almaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.