Cuma, Kasım 22, 2024

Tavşan Çiftliği Açmak

Tavşan çiftliği nasıl açılır? Tavşan çiftliği açmak istiyorsunuz ancak nasıl ve nereden başayacağınız bilmiyor musunuz? Tavşan çiftliği açmak için bir iş planı şablonuna mı ihtiyacınız var? O zaman bu yazımız tam size göre. Makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

Hayvan yetiştirmekten ve hayvancılıktan anlayan girişimciler için tavşan çiftliği işine girmek oldukça karlıdır. Tavşan çiftliği açmak yüksek maliyetli bir girişim değildir ancak bu işi yapacak girişimcilerin hayvancılıkla ilgili yeterli düzeyde bilgi birikimlerinin olması gerekir. Bu işe sadece dört erkek ve altı dişi tavşan, tel kafes ve çiftçilik kılavuzu ile arka bahçenizden başlayabileyeceğiniz gibi sermayenize bağlı olarak daha büyük bir başlangıç da yapabilirsiniz.

 

Tavşan çiftliklerinin karlılığı ve fırsatları

Tavşanlar doğada çabuk ürer.

Tavşan eti oldukça revaçtadır çünkü tıbben kırmızı ete göre daha fazla tavsiye edilir.

Tavşanların ölüm oranı düşüktür.

Tavşanlar agresif değildir ve bakımları kolaydır

Daha fazla vakit kaybetmeden tavşan çiftliği açmakla ilgili aşağıdaki tavsiyeleri okuyun.

İş planı şablonu

1 – Malzemeleri hesaba katın

Bu işe yatırım yapmayı düşünüyorsanız ihtiyacınız olan malzemelere en düşük maliyetle nasıl ulaşacağınızı bilmeniz gerekir. Tavşanlar, kafesler, yemler, konsantreler vb. gibi malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Bütün bunları hammadde gibi düşünmelisiniz çünkü hepsine ihtiyacınız olacak.

2 – Tavşan bakımıyla ilgili temel bilgileri öğrenin

Hastalıkların ve yüksek ölüm oranlarının sebep olabileceği gereksiz kayıpları önlemeniz çok önemlidir. Yaygın hastalıklar ve rahatsızlıklardan, gebelik dönemlerinden beslenme şekillerine kadar her şeyi öğrenmeniz gerekir. Bu bilgileri online araştırma yaparak veya kütüphanelere gidip ilgili kitapları okuyarak öğrenebilirsiniz.

3 – Tavşan çiftliğinizle ilgili iş planı hazırlayın

Tavşanları ticari ölçekte üretmek için iş planı hazırlamalısınız. Finansal sabit maliyetleriniz ve kar potansiyeliniz gibi olası bütün detayları hesaba katmalısınız.

4 – Tavşanları nereye yerleştireceğinize karar verin

Tavşanlar için yer seçimi oldukça dikkat edilmesi gereken faktörlerdendir. Tavşanları koyacağınız yerin yeteri kadar geniş olduğundan emin olmalısınız ki, tavşanlarınız kolaylıkla üreyebilsinler. Ayrıca tavşan kafesleri yağışlara ve doğrudan güneş ışığına karşı korunaklı olacak şekilde inşa edilmelidir.

5 – Tavşanların beslenmesi

Tavşanlar hem karma yemlerle hem de patates, çalı, yaprak ve bitki gibi otlarla beslenebilir. Tavşanlara günde en az iki defa yem verilmesi gereklidir. Tavşanların 24 saat temiz içme suyu olmalı, suların ve yemlerin konulduğu kaplar düzenli olarak temizlenmelidir. Yemlerin boşa gitmesini engellemek için günlük tüketim miktarını hesaplayabilirsiniz.

Üretim

Tavşanlar doğada kolayca ürer ve doğumdan sonra hızlı bir şekilde yeniden hamile kalabilirler. Hamilelik süreleri 31 gündür ve normalde 6-10 arası bebek tavşanı bir kere de doğurabilirler. Tavşanlar bir sene içinde yedi kere doğurabilir. Üremenin gerçekleşmesi için erkek ve dişinin ayrı yerlerde olmalıdır. Dişi bir tavşan bir senede 50 tavşan doğurabilmektedir.

6 – Bütün masraflarınızı hesaplayın

Tavşan çiftliği açmak ve işletmek pahalı değildir ancak karınızı etkileyecek bir takım maliyetleri de aşağıya çekmeniz gerektiğini unutmayın. Karınızı maksimize etmek için planlarınızı detaylandırmaya çalışın.

7 – Tavşanlarınızı pazarlayın

Arkadaşlarınıza, ailenize, meslektaşlarınıza, restoranlara, otellere, lokanta ve cafelere tavşanlarınızdan bahsetmeye başlayın.  Tavşanlarınızın besin değerlerini ve aynı zamanda ekonomik önemini anlatın. Pazarlama stratejilerini ve talep seviyesini bilmeniz gereksiz masrafların önüne geçmenize yardımcı olur.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar