1 – Ne yaptığınızı düzgün bir biçimde tek bir cümleyle tanımlayın. Bir arkadaşınızdan veya meslektaşınızdan tanımınızı okumasını ve dürüst bir değerlendirme yapmasını rica edin. Bir dinleyiciye ne yaptığınızı tam olarak anlatıyor mu? Cevap hayırsa buna öncelik vererek üzerinde çalışın. Birisinin ürününüze veya hizmetinize ihtiyacı olup olmadığına karar verebilmesi için öncelikle ne anlattığınızı anlaması gerekir.
2 – Mümkün olduğunca eşsiz olun. Sahtekarlık yapmayın. İşinizin akılda kalması için benzersiz bir yaklaşım ( reklam sloganı, işletme tabelası, eşantiyon, maskot, illüstrasyon, fotoğraf, renk şeması vb. )benimsemeye karar verdiyseniz bunu sürekli olarak pazarlama faaliyetlerinizde kullanmanız gerektiğini unutmayın. Markanızın bir parçası haline gelmelidir.
3 – Hedef tanımınızı filtre olarak kullanın. Pazarlama amaçlarınızın, stratejilerinizin, hedeflerinizin ve taktiklerinizin tam olarak nasıl olacağına karar verdikten sonra size uymayan şeyleri tanımlamanız daha kolay olacaktır. Örneğin müşterilere ulaşmak için gerekli olan en iyi pazarlama araçlarınızı tanımladıysanız sonrasında size pazarlama fırsatlarını sunan satıcılara planınıza uymadığı için kolaylıkla hayır diyebilirsiniz.
4 – Süreci atlamayın. Pazarlamaya başlaman önce hedef kitlenizi ve sizi farklılaştıran noktaları keşfedin. Öncelikle pazarlama stratejilerinizi belirlerseniz basılı malzemeleriniz, internet siteniz ve reklamlarınızı daha etkili ve daha az maliyetli olacaktır. Daha sonra planınızı takip edin. Shotgun yaklaşımından ( örneğin prime time zaman diliminde televizyonda belirli bir kitle ve terminoloji hedeflemeksizin yapılan reklam ve promosyon çalışmalarıdır ) ve tepkici pazarlamadan uzak durun.
5 – Topluluklara katılın… Stratejik bir şekilde. Dışarıda bir sürü kuruluş vardır ve sizde her şeyi yapamazsınız. Bu nedenle sizi hedef kitlenizin gözünde en iyi noktaya getirecek olanları seçin.
6 – Etkili ve verimli bir network oluşturun. Usta bir networkcu olduğunuzu düşünmüyorsanız ya bunu öğrenin yada biriyle anlaşın. Yeterince açık.
7 – Unutmayın tutarsız reklam çöpe atılan paradır. Potansiyel müşterileri satın alma kararına ikna etmek için aynı mesajı aynı yolla sayısız şekilde vermeniz gerekir. Maddi olarak gücünüzün yeteceği sürekli ve istikrarlı reklam araçları seçin.
8 – Ticari fuarlar yapıyorsanız plan yapın ve planınızı uygulayın. Ticari fuarlara katılan firmaların çeşitli katılma nedenleri vardır. Başarılı bir plan yapmazsanız boşuna çaba sarf etmiş olursunuz.
9 – Bulunduğunuz sektörde uzman olarak gösterilmenin yollarını arayın. Ticari yayın makaleleri, gönüllü liderlik rolleri ve etkileyici sözleşmeler yapmanız bulunduğunuz sektörde uzman olarak görülmenize yardımcı olur.
10 – Bütün pazarlama iletişiminiz açık, kısa ve hedefli olmalıdır.