Üretilen prototip protez, doktorlara uzaktan takip imkanı sağlıyor.
Nesnelerin interneti denilince genelde akla, sürücüsüz araçlar ve birbirleri ile iletişim kuran aletler gelir. Fakat artık bu dünyaya, protez ve ortez üreticisi Hanger ile telekomünikasyon firması AT&T işbirliği tarafından üretilen, uzaktan takip edilebilen protezler de giriyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde faaliyet gösteren Hanger firması, bu protezin, kendi başına ağa bağlı olduğunu ve başka bir benzeri olmadığını iddia ediyor. Üretilen prototip, dizden aşağısı için kullanılan bir proteze ait. Protez, AT&T alt yapısını da kullanabildiği için, herhangi bir Wi-Fi ya da Bluetooth bağlantısına ya da ayrıca taşınabilen bir cihaza ihtiyaç duymuyor.
Bu protezler sayesinde firmanın hasta takibi yapan kliniğine, neredeyse anlık veri akışı sağlanabiliyor. Otomatik olarak aktarılan veriler sayesinde, klinik olası kullanım sorunlarına anında müdahale edebilecek. Protez içerisinde ivmeölçer, jiroskop, manyetometre ve modem bulunduruyor. Bu aletler sayesinde protezden hız, yön, dönüş ve benzeri bilgiler alınabiliyor. Başarılı inovasyon hakkında aşağıdaki tanıtım videosunu izleyerek daha somut bilgi alabilirsiniz:
Protezler ayrıca, içerisindeki sistemle birlikte çalışan bir iOS uygulamasına da sahip. Bu uygulama ile kullanıcılar, günlük hareketlerini ve gelişimlerini takip edebilecek. Uygulamada ayrıca görüntülü arama özelliği de bulunuyor. Bu sayede hasta, ihtiyaç halinde klinik ile görüşebiliyor. Klinik personeli de benzer şekilde uygulamayı kullanarak hasta takibi ve gerekli uyarıları yapabiliyor. AT&T firması bu teknolojinin dikkat çekmeden görevini yerine getirecek şekilde tasarlandığını belirtti.