Tercümanlar belgeleri, kitapları ve diğer formalardaki yazılı metinleri bir dilden diğer dile çevirirler. Yakın tarihte yapılan araştırmalara göre tercümanlık ve çevirmenlik mesleğinin büyüme hızı gelecek 10 yılda ortalamanın üzerinde büyük bir artış gösterecektir.
Siz de yabancı dillerle alakalı bu talebi değerlendirerek ev merkezli veya geleneksel bir işe başlayabilirsiniz.
Tercüme yaparak nasıl paza kazanılacağını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
Akıcı olun
En az iki dili akıcı şekilde konuşun. Bu ana dilinizin dışında bir dili daha öğrenmeniz anlamına geliyor. İkinci dili online olarak, üniversitede, kurslarda veya yabancı bir ülkede bir süreliğine kalarak öğrenebilirsiniz
Sertifikalı olun
Tercüman olarak sertifika almanın yollarını araştırın. Sertifika tercümanlık işine başlamak için bir zorunluluk olmasa da olası müşterileriniz karşısında becerilerinizi göstermenize yardımcı olur.
İşinizi organize edin
Bütün tercüme işlerini siz mi yapacaksınız yoksa başkalarından yardım mı alacaksınız? Küçük ve basit başlamak istiyorsanız sadece ana dilinizdeki ve bildiğiniz diğer dildeki işleri tercüme edebilirsiniz. Bu durumda işleri kendi başınıza halledebilirsiniz. Daha büyük bir işinizin olmasını ve daha fazla müşterinizin olmasını istiyorsanız diğer dilleri akıcı şekilde kullanan başka tercümanları işe alın.
İşinizi kurun
İşletmeniz için bir yer bulun. İşinizi evinizden yönetebilir ve müşterilerinizle internet ve telefon aracılığıyla iletişim kurabilirsiniz. Bu sayede genel masraflarınız da düşük olur. İşyerinden çalışmayı tercih ederseniz tercümanlık hizmetleri verebileceğiniz ticari bir ofis bulun. Seçtiğiniz yerin bir önemi yok ancak işletme ruhsatı, telefon, bilgisayar, yazıcı ve yazılım almanız gerektiğini unutmayın.
İşinizi pazarlayın
Hedef kitlenize karar verin. Yasal veya tıbbi organizasyonlar gibi bir veya iki pazara odaklanabilirsiniz veya ithalat ve ihracat ürünlerinde uzmanlaşmış bireyler, kolluk kuvvetleri, resmi daireler ve işletmeler gibi müşterilere hizmet verebilirsiniz. Çeşitli pazarlama araçları ve metotları kullanarak müşterilerinizi etkileyin. Bir internet sitesi ve blog açarak, online ve yazılı reklamlar kullanarak ve ayrıca e-postalar göndererek işletmezin tanıtımını yapın.