Cuma, Kasım 22, 2024

Halı Yıkama Firması Kurmak

Halı yıkama firmanızı açmadan önce bir halı temizleme firmasında eleman veya çırak olarak çalışın. Bu deneyim sayesinde müşteri hizmetleri becerileri kazanırsınız, farklı halı türlerini nasıl temizleyeceğinizi ve işleri nasıl yöneteceğinizi öğrenirsiniz.

Başarılı bir halı yıkama firmasının derinlemesine temizlik, leke giderme, halı ve özel kilimlerin genel bakımı gibi kaliteli ve özenli hizmetler sunması gerekir. Halı yıkama firması nasıl kurulur öğrenmek için aşağıdaki adımlar takip edebilirsiniz.

 

Halı yıkama firması nasıl kurulur?

1 – İş geliştirmenin her aşamasına odaklanmanızı sağlayacak bir iş planı hazırlayın. İş planınızı dört veya beş bölüme ayırın. İlk bölümde hangi tür halı temizleme hizmetleri vereceğinize ilişkin bilgi verin. İşletmelere veya ev sahiplerine hizmet verebileceğiniz gibi ikisine birden de hizmet verebilirsiniz.  Derinlemesine temizlik, parça halı temizliği, lekelerin giderilmesi veya küçük halı tamiratları gibi ek hizmetler sunabilirsiniz. İkinci bölümde halı temizleme işinizde kullanacağınız ekipmanların ve malzemelerin listesini çıkarın ve ayrıca bu listedeki ürünlerin fiyatlarını ekleyin. Telefon, internet, nakliye maliyetleri ve personel maaşları gibi günlük harcamaları üçüncü bölümde özetleyin. Dördüncü bölümde halı temizleme işinizi nasıl pazarlayacağınızı anlatın. Beşinci bölümde de ilk yılda ne kadar kazanmayı planladığınızı anlatın.

2 – Halı yıkama firmanız için yer bulun. Evinizden çalışacaksanız telefon görüşmeleri yapabileceğiniz, ekipmanları depolayabileceğiniz, muhasebe işlerinizi yapabileceğiniz ve dosyaları saklayabileceğiniz bir ofis alanı yaratın. İşyeri açmayı düşünüyorsanız farklı büyülükteki halılıları temizleyebileceğiniz bir yer kiralayın. Burada hortumlar ve basınçlı temizleme ekipmanları için vanalar, atık suyun çıkarılması ve havalandırma için boşaltma sistemleri olmalıdır. Çevrenizdeki gayrimenkul firmaları ile görüşerek halı yıkama firmanız için uygun bir yer bulun.

3 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin. şirket yapınıza karar verin. Şahıs işletmesi, limitet şirket veya adi şirket kurabilirsiniz. Atık suların giderilmesi veya kimyasal maddelerin depolanması ile ilgili yapmanız gereken bir şey var mı öğrenin.

4 – Hukuk davaları veya anlaşmazlıklara karşı genel mali sorumluluk sigortası veya ürün mesuliyet sigortası gibi işletme sigortalarından yaptırın.

5 – Halı yıkama ekipmanlarınızı online olarak alabileceğiniz gibi üretici firmalardan veya halı yıkama tedarik firmalarından da alabilirsiniz. Endüstriyel vakumlar, derinlemesine temizlik makineleri, halı fırçaları, temizlik kimyasalları ve atık su için depolama tankları almanız gereken ekipmanlardandır. Bunların haricinde firma aracı almanız veya kiralamanız gerekebilir.

6 – Küçük işletme derneklerine, fuarlara ve yerel etkinliklere katılarak kartvizitlerinizden dağıtın ve potansiyel müşterilerinizle tanışın. Ticari yayınlar veya gazeteler aracılığıyla hizmetlerinizin reklamını yapın.

 

İhtiyacınız olanlar

İş planı

İşletme ruhsatı

İşyeri

İşletme sigortası

Teminat senedi

Halı temizleme ekipmanları

 

İpucu

Hizmetlerinizi ve müşteri görüşlerini paylaşmak veya halı temizleme işinizle ilgili ek detaylar paylaşmak için bir internet sitesi açın.

 

Uyarı

El ilanları dağıtmadan veya arabaların camlarına ve kapı kollarına el ilanları yerleştirmeden önce gerekli olan ruhsat ve izinleri aldığınızdan emin olun.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar