Dünyanın dört bir yanından, kitlesel fonlama yoluyla hayata geçirilmeyi bekleyen başarılı iş fikirlerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.
Hijyen konusundaki küresel mücadele günden güne artarak devam ediyor. Her gün milyonlarca mikrop elden ele dolaşıyor ve her yıl 5 yaş altındaki yaklaşık 1,5 milyon çocuk çocuk zayıf sağlık koşullarından dolayı hayatını kaybediyor.
SoaPen bu soruna bir çözüm olmaya Kalem şeklindeki bu sabun bir top başlığa ve açılabilir bir kapağa sahip. Kolay ve eğlenceli bir kullanımı olan bu sabun çocuklara erken yaşta el yıkama alışkanlığını aşılamak için geliştirildi. Fikrin sahipleri Shubham Issar, Amanat Anand ve Yogita Agrawal üniversitede tanışan ve sosyal yeniliklere tutkuyla bağlı olan üç girişimci.
SoaPen bu üç girişimci tarafından, hijyen temelli hastalıkların neden olduğu çocuk ölümlerini azaltmak için tasarlandı. Oyuncak görevi gören bir sabunluk yardımıyla çocuklar bu sabunla ellerini boyayıp daha sonra suyla yıkayabiliyorlar. Çantada veya cüzdanda kolaylıkla taşınabilen bu kalem sabunlar mavi, sarı ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle tüketicilere sunulmakta.
Aşağıdak tanıtım videosunu izleyerek inovatif iş fikri SoaPen hakkında daha fazla somut bilgiye sahip olabilirsiniz:
Dünyanın dört bir yanından birçok ülke hijyen sorunu ile mücadele etmek için yeni projeler geliştiriyor. Örneğin Amerika’da Lifebouy, müşterilerin alışveriş arabalarını kullanmadan önce ellerini temizleyebileceği bu arabalara tutturulan bir temizlik aparatı geliştirdi. İngiltere’deki bilim adamları da hastane kapılarını mikroplardan arındırmak için “kendin dezenfekte et” isimli bir cihaz üretti. Milyonlarca mikrop elden ele taşınırken el temizliği için süren bu uluslararası çaba her geçen gün daha da artacağa benziyor. Peki sizce otobüs ya da metro gibi halka açık yerlerde de bu tür gelişmeleri görmek mümkün olacak mı?