Perşembe, Kasım 21, 2024
Ana SayfaGirişimcilikKeşke Benim Aklıma Gelseydi Diyeceğiniz 9 Kickstarter Projesi

Keşke Benim Aklıma Gelseydi Diyeceğiniz 9 Kickstarter Projesi

İyi bir fikre yatırım bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Ancak Kickstarter, Indiegogo gibi kitlesel fonlama siteleri, son birkaç yıldır sanatçıların, mucitlerin ve girişimcilerin imdadına yetişiyor. Bu siteler temel olarak girişimcilerin, projelerini geniş kitlelere anlatmalarına ve gerçekleştirmek için maddi destek bulmalarına yardımcı oluyor.

Elbette her Kickstarter kampanyası başarıyla sonuçlanacak diye bir şey yok. Ancak yaygın sorunlara zeki çözümler sunan veya gerçekten çok parlak iş fikirleri olan insanlar çoğunlukla, hedefledikleri miktarı toplayarak girişimcilik projelerini hayata geçiriyorlar. Mutfak ürünlerinden oyuncaklara, 5 milyon dolarlık filmlerden (Veronica Mars) fotoğraf makinelerine kadar pek çok alandaki fikirler ve projeler, kitlesel fonlama siteleri sayesinde gerçeğe dönüşüyor.

Bu yazımızda sizlere “Keşke ilk benim aklıma gelseydi!” diyeceğiniz 9 Kickstarter projesini sunacağız:

 

1. SproutsIO Akıllı Mikro Bahçe

populer-kickstarter-projeleri1

SproutsIO Akıllı Mikro Bahçe, mutfağınızı yemyeşil bir cennete çeviriyor. Yıl boyu taze yeşillik yetiştirmek üzere tasarlanan SproutsIO, evinizde kolayca bitki yetiştirmenizi sağlıyor ve bunu yaparken ortalığın kirlenmesine izin vermiyor. Daha da iyisi cep telefonu uygulaması ile kontrol edilebilen bu mikro bahçe için 323 kişi toplamda 116 bin dolar bağış yaptı.

 

2. Flipbookit

populer-kickstarter-projeleri2

Flipbookit mazide kalmış bir nesneyi tekrar hayatımıza sokuyor. Televizyonun atası diyebileceğimiz bu kutunun içindeki resimleri, kutunun kolu yardımıyla sanki videoymuş gibi izleyebiliyorsunuz. Saniyede 24 kare görüntüleyebilme özelliğine sahip olan Flipbookit, Kickstarter kampanyasında 1850 kişi tarafından toplamda 137 bin dolar fon topladı.

 

3. Hickies

populer-kickstarter-projeleri3

Hickies bildiğimiz ayakkabı bağcıklarına rakip olma iddiası taşıyor. İnsanların ayakkabılarını kolayca giyip çıkarmalarına olacak sağlayan Hickies, ayakkabı bağcıklarının çözülmesi ve buna bağlı olarak yere düşüp sakatlanmaların da önüne geçecek gibi duruyor. Her ayak numarasına ve türüne göre ayarlanabilen çeşitli renklerdeki Hickies, 3300 kişiden toplamda 160 bin dolar destek topladı. Hem de bunu 45 gün gibi kısa bir sürede başardı.

 

4. LIFX

populer-kickstarter-projeleri4

LIFT bir ampul. Ancak Wi-fi uyumlu, çok renkli, enerji tasarruflu olması ve cep telefonundan kontrol edilebilmesi onun bildiğimiz armut ampullerden farklı kılıyor. İnsanlara ışık kontrolü anlamında tam kontrol veren ampul ayrıca elektrik faturalarına da olumlu etki yapıyor. 25 yıl ömrü olan bu ampul, ortamda yaratılmak istenen atmosfere göre farklı bir renk verebiliyor. 2 aydan kısa bir süre 9236 kişi tarafından 1.3 milyon dolar destek aldı LIFX.

Başarılı bir inovatif iş fikri olan ampul hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

 

5. PowerPot

populer-kickstarter-projeleri5

PowerPot hem taşınabilir elektrik jeneratörü hem de yemek pişirme tenceresi işlevi üstleniyor. Termoelektrik enerji teknolojisini kullanarak yemek pişirirken ortaya çıkan ısıyı elektriğe dönüştüren PowerPot, akıllı telefonları şarj edebilecek kadar elektrik üretebiliyor. Daha büyük boydaki modelleri ise tablet gibi daha büyük bataryaya sahip aletleri şarj edebiliyor. Yaklaşık 1000 kişiden destek alan PowerPot bir ayda 126 bin dolar toplamayı başardı.

 

6. Pebble

populer-kickstarter-projeleri6

Yılın en çok fon toplayan projelerinden biri olan Pebble, tamamen kişiselleştirilebilen bir kol saati. Saate yeni arayüz ekleyebiliyor, spor ve fitness uygulamaları çalışırabiliyor ve akıllı telefonunuz üzerinden bildirim alabiliyorsunuz. iPhone ve Android’e bağlanabilen Pebble, kullanıcısına e-mail veya çağrı geldiğinde titreme özelliğine de sahip. Ayrıca Facebook, Twitter gibi sitelerden bildirimler de alabilen bu akıllı kol saati 6 aydan kısa bir sürede 70.000 kişiden toplamda 10 milyon dolar destek aldı.

 

7. ReadySet

populer-kickstarter-projeleri7

ReadySet güneş enerjisiyle çalışan bir şarj aleti. Tek seferde 10 iPhone’u veya 12 saat boyunca video oynatan bir iPad’i şarj edebilecek oranda enerji üretiyor. ReadySet’in akıllı elektronik aksamı ve yazılımı sayesinde kullanıcılar hemen hemen her türlü enerji kaynağını kullanarak enerji üretebiliyorlar. Buna rüzgar türbinleri, bisiklet dinamosu ve güneş panelleri de dahil. Şarj aleti tasarımı nedeiyle lamba, radyo, telefon, tablet, modem gibi cihazlara enerji sağlayabilecek özellikte. ReadySet, bir aydan kısa bir sürede 500 kişinin desteğiyle 112 bin dolar toplamayı başardı.

 

8. Wobble

populer-kickstarter-projeleri8

Wobble çok basit bir ürün aslında. Yarım küre şeklindeki bir kase en basit tabirle. Tasarımı gereği devrilmesinin çok zor olan bu kase çorba ve cips kasesi, hatta anahtarlık olarak bile kullanılabilir. Wobble, bir ay gibi bir sürede 600 kişiden yaklaşık 42 bin dolarlık destek gördü.

 

9. TGT

populer-kickstarter-projeleri9

TGT, yumuşak İtalyan derisi ve yüksek kaliteli lastikten üretilen minik bir cüzdan. En dar cebe bile sığabilen ve bildiğimiz cüzdanlar kadar yer kaplamayan TGT’ye aynı and 20 kredi kartı sığabiliyor. Farklı renk ve modelleri olan bu cüzdan projesi için 7500 kişi toplamda 317 bin dolar destek sağladı.

 

İlginizi çekebilir

Kickstarter’da Başarıya Ulaşmış Tuhaf Girişimcilik Ürünleri
Başarılı Girişimcilik Projeleri
Durmuş BAYRAM
Durmuş BAYRAMhttps://www.linkedin.com/in/durmus-bayram/
Bilkent Üniversitesi "İletişim ve Tasarım" bölümünden mezun olduktan sonra DW Türkçe gibi birçok saygın kurumda online gazetecilik ve video üreticiliği yaptı. Sizler için iş fikirleri ve para kazanma yollarıyla ilgili araştırmalar yapıp rehber niteliğinde içerikler hazırlıyor.
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar