İnsanların yarısından fazlası sinemalardaki yemek seslerinin, geç kalan insanlardan daha sinir bozucu olduğunu söylüyor.
Dünyanın ilk sessiz atıştırmalıkları, sinema ve tiyatroyu daha huzurlu yapmak için yakın zamanda piyasaya çıktı. Artık cips paketlerinin hışırtısının ve gazlı içecek içerken çıkan yüksek seslerin çevrenizdekileri rahatsız etmesinden çekinmeden tıkınabilirsiniz. Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi yeni atıştırmalıklar orijinallerine göre gerçekten de sessiz. Araştırmalara göre, ankete katılanların yüzde 54 ü yiyecek paketlerinden gelen hışırtı seslerinin sinemaya geç gelenlerden daha sinir bozucu olduğunu düşünüyor. Üçte birinden fazlası da yanındakileri rahatsız etmek istemediği için sinemada yemek yemekten çekindiğini söylüyor.
Sinema biletlerine erişim sağlayan bir uygulama olan TodayTix’in meşhur yemek firması Teatime Productions ile çalışarak oluşturdukları sınırlı sayıdaki sessiz atıştırmalıklar şöyle:
Sessiz patlamış mısır topları: Patlamış mısır taneleri, hurma, hindistan cevizi yağı, kakao yağı, hindistan cevizi çiçeği nektarı
Çikolata topları: Bitter çikolata, badem yağı, hurma ve kakao
Sessiz Dilimler: Kurutulmuş armutlar
Gazsız naneli limonata: Greyfurt, misket limonu, nane ve su (Gazı azaltmak için tüm malzemeler gerekli)
Bu yiyecekler dışında, hışırtılı ses çıkartan ambalajlar yerine artık silikon paketler ve gazlı içecekler yerine de vakumlu gazsız içecekler kullanılmakta.
TodayTix’in CEO’su Merritt Baer, “Her izleyicinin sinemadan olabildiğince keyif almasını istiyoruz, bu yüzden de ses çıkaran yiyeceklere ve gürültülü ambalajlara bir çözüm bulduk, izleyiciler bu atıştırmalıklardan satın alarak onları rahatsız edecek bir şey olmadan sinemalarının tadını çıkarabilirler.” dedi. TodayTix kullanıcıları sessiz atıştırmalıklardan faydalanarak hiçbir ses çıkarmadan gösteriyi izleme şansına sahip olacak.
Başarılı girişimcilik fikri hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:
Daha önce sizlere Coca cola’nın sinemada sessizliği teşvik etmesinden bahsetmiştik. Sizce gürültü kirliliğine yönelik başka ne gibi iş fikirleri hayata geçilebilir?