Perşembe, Kasım 21, 2024
Ana Sayfaİş Fikirleriİş Kurmak İstiyorumBilgisayar Dükkanı Açmak İçin İpuçları

Bilgisayar Dükkanı Açmak İçin İpuçları

Kendi bilgisayar dükkanınızı açmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve elektronik ekipmanlar satabilir veya müşterilerinize bilgisayar tamir hizmeti verebilirsiniz.  İki durumda da faaliyete evden başlayabilirsiniz ancak bunu yaptığınız taktirde yasal sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle bilgisayarları ve türevlerini satabileceğiniz bir yer bulmak en iyi seçenektir. Ayrıca bilgisayarları internet sitesi aracılığıyla da satabilirsiniz.

 

Bilgisayar dükkanı açma rehberi

1- Başlangıç sermayesi bulun. Kendi paranızı kullanın, yatırımınızı değerlendirin ve bankalara kredi için başvurun. İş kurma kredisi veren bankalardan cazip koşullarda kredi kullanabilirsiniz. İş kurma kredisi almada genellikle devlet bankaları diğerlerine göre daha cazip koşullar sunmaktadır.

2- Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca alacağınız ruhsat ve izinler ürünleri toptan fiyatına almanıza da yardımcı olur.

3- Bayilik almak istiyorsanız internet üzerinden bayilik veren bilgisayar firmalarını araştırın. İhtiyaçlarınızla ve ürün seçimlerinizle sizi buluşturacak bir firma bulun. İşe sıfırdan başlayacaksanız toptancıların veya tedarikçilerin yerini öğrenin.

4- Farklı toptancı ve tedarikçilerle temas kurun. Hangilerinin drop-shipping sistemini kullandığını öğrenin. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarları alırken size en düşük birim fiyatı verecek olan tedarikçi veya toptancıları seçin.

5- Bilgisayar firmanız için ticari hesap açın böylece kredi kartı ile yapılan ödemeleri kabul edebilirsiniz.

6- Bilgisayar dükkanınız için bir ofis veya dükkan bulun. İşyerinizi şerit tipi alışveriş merkezleri, kalabalık kavşaklar veya iş merkezleri gibi trafiğin yoğun olduğu yerlerde konumlandırın. En düşük kira bedeli için ev sahibi ile pazarlık yapın.

7- Bilgisayar dükkanınız için gerekli olan dizüstü bilgisayarların, masaüstü bilgisayarların ve diğer elektronik ürünlerin siparişini verin.

8- Bilgisayar dükkanınızı düzenleyin: etajerler, ürün tezgahları, tabela ve ürünler. Yazar kasalarınızın çalıştığından emin olun.

9- Asistana ihtiyacınız varsa bilgisayar konusunda deneyimli insanları işe alın. Dükkanınızın kapılarını açmadan önce dükkanın önüne “eleman aranıyor” yazısı asın. Gazetelerin ilgili sayfalarına ilan verin. Dükkanınızı açmadan önce bütün elemanları eğitimden geçirmeyi unutmayın. İnsan ilişkileri kuvvetli ve bilgisayar konusunda bilgili çalışanlar işinizin başarılı olmasında büyük bir paya sahiptirler.

10- Arabaların camlarına veya rekabet halinde olmadığınız çeşitli satış mağazalarına el ilanlarınızı bırakın. Mağaza sahiplerine veya yöneticilerine el ilanlarınızı mağazalarına bırakıp bırakamayacağınızı sorun.

 

Başarı için ipuçları

İş kurma süreci tamamlandığında düşünmeye başlmanız gereken işinizi nasıl büyüteceğinizdir. İşinizi büyütmek için ürün çeşitliliğinizi arttırın. Müşterilerinize hangi ürünleri görmek isteyeceklerini sorun. Tedarikçilerinize ellerinde bu ürünlerden olup olmadığını sorun. Ayrıca bütün bilgisayar ürünlerinizin garantisi olsun. Tedarikçilerinizden ürün garantileri ile ilgili bilgi almalısınız.

 

Bilgisayar dükkanı açmak için gerekenler

  • Bilgisayar dükkanı ruhsatı
  • Toptancı veya tedarikçi
  • Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar
  • Ticari hesap
  • Dükkan yeri
  • Ürün tezgahları
  • Etajerler
  • Tabela
  • Yazar kasa
  • El ilanları
  • Broşürler
  • Kataloglar
  • Fiyat listeleri vb.

Teknoloji sektöründe iş kurmak, doğru adımlar atıldığı takdirde son derece karlı olmaktadır. Yeni iş kurmak isteyenlerle iş kurma ve geliştirme sürecinde kullanabilecekleri birbirinden değerli ipuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar