Cumartesi, Aralık 21, 2024
Ana Sayfaİş FikirleriSıfrdan İş Kurma Fikirleriİşinizi Büyütmek İçin Uygulayabileceğiniz 5 Yöntem

İşinizi Büyütmek İçin Uygulayabileceğiniz 5 Yöntem

Girişimciler, genellikle yeni kurdukları işi uzun süre büyütmeden devam etmeye çalışırlar. İşletmenizi yeni başladığınız bir seviyede tutmak kendinizi frenlemenize neden olur. Eğer insanlara sürekli olarak küçük bir işletme olduğunuzu söylemeye devam ederseniz gerçek bir büyüme için hiçbir zaman harekete geçemezsiniz.

Vakit, planlama yapıp büyüme vakti! İki yıl içerisinde işletmenizin ilk zamanlarını anıp,  zamanları sizden öğüt isteyenlere anlatıyor olacaksınız. “Eskiden dükkanımda oturup, ürünlerimi paketlediğim zamanları hatırlıyorum. Şimdi ise bunu yapmaları için 100 kişiyi işe aldım” demeyi kim istemez ki? İşte sizlere işinizi büyütmenin 5 yolu:

 

1. Görevlerinizi Devredin

Görevlerinizi Devredin

Başlangıç aşamasındayken her şeyi siz halletmek zorunda kalırsınız. Büyümeye karar verdiğinizde artık sizin yapmayacağınız görevler için insanlara yatırım yapmak zorundasınızdır. Küçük işletmelerin üçte birinin patronları dışında çalışanları yoktur ki, bu durum genellikle işletme sahiplerinin görevlerini başka insanlara devretme konusunda katı olmasından ötürüdür. Ancak işinizi gerçekten büyütmek istiyorsanız bazı görevleri devredebileceğiniz yeni çalışanlara ihtiyacınız olacaktır. Çalışanları mali açıdan bir gider olarak düşünmek her zaman doğru değildir. Başarısızlık ve üretim eksikliği işletmenizin büyümesi açısından çok daha maliyetli sonuçlara neden olabilir.

Mutlaka okuyun: Başarılı Bir Görev Dağılımı Nasıl Yapılır?

 

2. Mücadelelerinizi Doğru Seçin

Mücadelelerinizi Doğru Seçin

Sonuçta çok da önemli olmayan bir logo hakkında karar vermek için tüm bir haftanızı harcamayın. Markanız, işletmeniz büyüdükçe logonuz da zaman içerisinde değişecektir. Üzerinde takıntı yapmanız gereken birçok başka önemli şey var; örneğin müşteri ve para kazanmak. Büyük avın peşinden koşarken sivrisineklerle vaktinizi harcamayın.

Mutlaka okuyun: Başarılı Girişimciler İşin Sadece %5’ini Üstlenirler!

 

3. Dikkat Çekin

Dikkat Çekin

Yeni işletmeler için en büyük problem tanınmaktır. Sizin ise en önemli göreviniz, kendiniz ve işletmeniz için dikkatleri üzerinize çekmektir. Kazanacağınız her kuruş için bu çok önemlidir. Muhammed Ali, tüm dünya daha onu tanımadan çok önce kendisinin dünyanın en iyisi olduğunu söylemişti. Dikkatleri üzerine çekti ve insanları çileden çıkardı. Ancak kendisini kanıtladıktan sonra dünya ona hayranlık duymaya başladı. Dikkat çekin. Eleştirilin. Ardından size hayranlık duyulmasını sağlayın.

Mutlaka okuyun: Reklam ve Pazarlama Stratejileri

 

4. Söyleminizi Değiştirin

Söyleminizi Değiştirin

“Küçük bir web tasarım şirketi sahibiyim” demek yerine, “Firmanızın satışlarını artırmayı garanti edebilen bir web tasarım şirketinin sahibiyim” deyin. Aradaki farkı gördünüz mü? İlk söylem sizi küçük ve önemsiz gösteriyor. Hiçbir iddiası yok. İkinci söylem ise sizi eşsiz, kendine güvenen ve para kazandırabilecek bir şirket olarak gösteriyor. Kendinizi ve işletmenizi nasıl satabileceğinizi bilin. Şirketinizin neyi iyi, hızlı ve piyasaya göre değerli yaptığını çabuk bir şekilde anlatmak için hazır olun. Ardından dünyaya büyük vaatlerde bulunun.

Mutlaka okuyun: Girişimcilikten Zengin Olmak, Başkalarına Yardım Etmekle Başlar

 

5. Aceleci Olun

Aceleci Olun

Eğer eylemleriniz ve hedeflediğiniz başarılarınız için belirli çizelgeler belirlemeden bir girişimde bulunursanız sürekli olarak bahanelerin arkasına saklanır kalırsınız. İşletmemde yaptığım en büyük hatalardan biri yeteri kadar aceleci olmamamdı. Bir girişimci olmak, önünüzde depar atmanız gereken birçok parkur ile bir maraton koşucusu olmak gibidir. Birçok küçük yarış kazanın ve yaptığınız çıkışla kendinizi ve şirketinizi kanıtlayın. Geçenlerde ofisimde bir video çekmek zorunda kaldık ve montaj ekibine on günde bitirebileceklerini düşündükleri bir işlemi beş günde bitirmelerini istediğimi söyledim. Daha sonra süreç hakkında bilgi almak için her gün aradım. Bu baskı, ürün üzerinde sorun çıkartmaz, aksine ürünün çabuk tamamlanmasını sağlar. Aciliyet, işlerin yapılması için en önemli etkendir.

Unutmayın: Vizyonunuz asla işletmenizi kurduğunuz ilk günkü gibi kalmamalıdır. Daha büyük ve eski rakiplerinizden pazar payını kapabilmek için hızlanmanız ve büyümeyi amaçlamanız gerekiyor. Eskiden büyük balık, küçük balığı yerdi. Günümüzde ise, artık hızlı balık, yavaş balığı yiyor.

Mutlaka okuyun: Girişimcilikte Hızlı Hareket Etmenin Önemi

 

İlginizi çekebilir

Ekonomik krize rağmen işinizi büyütmenin 5 yolu
Küçük işletmelerin dev şirketlerle rekabet etme yolları
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar