Perşembe, Ocak 2, 2025
Ana Sayfaİş FikirleriSıfrdan İş Kurma Fikirleri10 Adımda Karlı Bir Ayakkabı Mağazası Açmak

10 Adımda Karlı Bir Ayakkabı Mağazası Açmak

Müşterilere sunabileceğiniz farklı pek çok ayakkabı çeşidi vardır. Sadece bebekler için olabileceği gibi gelin ve damatlar için de ayakkabılar satabilirsiniz. Ayakkabı dükkanı açmak çok yönlü bir iştir. Fiziki bir dükkan açıp yerel müşterilere ayakkabı satışı yapabileceğiniz gibi online bir dükkan açıp ülke çapında da hizmet verebilirsiniz.

Ayakkabı dükkanı açmak para kazanmanın en karlı yollardan biridir ancak iyi bir planlama ve hazırlık yapmanız gerekir. Modayı takip ediyor ve karlı bir iş kurmak istiyorsanız ayakkabı dükkanı açmak sizin için en ideal iş olabilir.

Binlerce kilometrelik bir yolculuk muhteşem bir çift ayakkabıyla başlar.


10 Adımda Ayakkabı Mağazası Nasıl Açılır?

Her yeni işte olduğu gibi ayakkabı işinde de başarı için planlamak, araştırmak, sıkı çalışmak ve doğru ortaklıklar kurmak şarttır.

Nasıl mı?

Gelin ayakkabı mağazacılığına ilişkin tüm detayları on ayrı adımda özetleyelim-lütfen bahsi geçen adımların e-ticaret ve talep üzerine baskı iş modelleri baz alınarak hazırlandığını unutmayın.


1) Pazar Araştırması Yapın.

Ayakkabı endüstrisinde yer edinebilmiş diğer markaların neler yaptığına dair fikir edinmeye ne dersiniz? O halde işe detaylı bir pazar araştırması yapmakla başlayın.

Rekabet analizi yapın, en önemlisi de sektörün güçlü ve zayıf yönlerini belirleyin.

Moda trendlerini, en çok satan ürünleri, hedef pazarı, konumu ve fiyatları derinlemesine araştırın.

Amazon, eBay, Etsy vb. çevrim içi pazar yerlerinde yer alan ayakkabı mağazalarını inceleyin. İncelemeniz esnasında arama çubuğuna “popüler ayakkabılar” veya “trend ayakkabılar” yazmanız çok daha hedef odaklı bir araştırma yapmanızı sağlayacaktır. Hedef kitlenizle alakalı aramalar da yapabilirsiniz- “kadınlar için trend olan spor ayakkabılar” gibi…

Ürün incelemelerini okuyun. Müşterileri cezbeden veya onları hayal kırıklığına uğratan şeyleri not edin.

Farklı ayakkabı mağazalarından ilham alın, ancak nihayetinde kendi yorumunuzu katacağınız, sizin bakış açınızı, estetik anlayışınızı ve çalışma disiplininizi yansıtacak, en önemlisi de hedef kitlenize değer katacak benzersiz tasarımlara imza atmaya odaklanın.

Pazara ilişkin bu tür araştırmaları sık sık tekrarlayın- araştırmalarınızı Google Trends vb. ücretsiz araçlar üzerinden yapabilir, arama sonuçlarında yer alan ve en sık tercih edilen ürün isimlerini not alabilirsiniz. Söz konusu ürünlere ilişkin sorguları, demografik bilgileri ve eğilimleri de araştırmayı ihmal etmeyin. Satmayı planladığınız ürünlerle ilgili trendleri gözlemleyin – sorgulamaların sezonluk olup olmadığını veya zaman içinde gösterdikleri eğilimi(artış ya da azalış)tespit edin.

Mutlaka okuyun: Pazar Araştırması Nedir? Nasıl Yapılır?


2) Doğru Nişi Bulun.

Niş, çok daha geniş bir kitlenin belirli, hedeflenebilir bir bölümünü ifade eder. Pazarlama dünyası içinse bu belirli ilgi alanları ve ihtiyaçları olan, yani benzer düşünen insanlardan oluşan gruplardır. Ve bir niş ne denli dar olursa o nişe ilişkin yatırımlar da o denli yüksek oranda bir kar getirecektir.

Anlayacağınız, doğru müşterilere ulaşmak ve onlara ihtiyaçlarına en uygun ayakkabıyı sunmak için doğru nişi bulmanız gerekir. Bu iş için Google Trends’i kullanabilir ve benzersiz satış teklifinizi temsil edecek anahtar kelimeleri yazarak aramanızı başlatabilirsiniz- “erkekler için gösterişli ayakkabılar” vb.

Nişinizle alakalı farklı sorguları, demografik bilgileri veya konumları incelemeyi de ihmal etmeyin. Kimlerin belirlediğiniz nişe benzer ürünleri sorgulattığını iyi anlamalı ve ürünlerinizi bu kitleye ulaştırmaya çalışmalısınız.

Mutlaka okuyun: Niş Pazar Nasıl Bulunur?


3) İş Modelinizi Belirleyin.

Mağaza açma arifesinde verilecek en kritik karar işletme yapısını belirlemektir.

Ayakkabı mağazası açmak için şu üç iş modelinden birini seçebilirsiniz:

Üretim – bu modelde ayakkabıları tasarlar, üretir ve tedarik zincirinin önemli bir bölümünü kontrol ederek kalite kontrolü ile özelleştirmeyi sağlarsınız. Bu iş modeli, ayrıntılı bir planlama, finansman, kurulum, teknik kapasite ve insan gücü gerektirecektir.

Toptan satış – bu tip bir iş modelinde ise ürünleri herhangi bir üreticiden toplu olarak satın alır, bir depoda tutar ve kademeli olarak satarsınız. Bu yöntem depo, envanter yönetimi, işletme sigortası vb. ek maliyetler gerektirecektir.

Stoksuz Satış ve Talep üzerine Baskı– bu, mağazacılığın başlangıç maliyetleri hakkında endişelenmeksizin ayakkabı işi başlatmanın en iyi yoludur. Ayakkabı mağazanız yalnızca nihai müşteri ile üretici arasında bir köprü görevi görür. Baskı sağlayıcı firma tasarımları hayata geçirme ve envanter yönetimi ile ilgilenirken mağaza sahipleri ise tasarım, pazarlama ve iletişime odaklanır. İşin en güzel yanı ise ayakkabıların yalnızca çevrim içi mağazanız üzerinden sipariş alındığı vakit üretilecek olmasıdır. Böylece satılmayan ürünler için masrafa girmemiş olursunuz.

Mutlaka okuyun: İş Modeli Nedir? Nasıl Hazırlanır?


4) İş Planı Oluşturun.

İş planı, bir şirketin hedeflerini ve bunlara ulaşmada kullanacağı yöntem ile zaman çizelgesini gözler önüne seren resmi belgedir. Bir başka deyişle, kendi işinizi yapılandırmanıza ve yürütmenize yardımcı olacak sağlam bir yol haritasıdır.

Ayrıntılar sizin için ne derece önemli? Hataya düşmemek adına iyi tanımlanmış yönergeleri izlemeyi tercih eder misiniz? Peki, ayakkabı üretimi için üçüncü taraflardan finansman desteği almayı düşünüyor musunuz? O halde, ivedilikle bir iş planı hazırlamalısınız. İş planınıza şirket yapınız ve iş modelinizden tutun da ürün hattına hatta finansal öngörüler veya finansman taleplerine kadar hemen her ayrıntıyı dahil ettiğinizden emin olun.

Çok daha hızlı bir şekilde hareket etmeyi veya küçük çaplı bir mağaza açmayı düşünüyorsanız, iş modeli kanvası kullanın. İş modeli kanvası bir iş planı hazırlama aracı olup iş fikrinin sunacağı değerleri kime ya da nasıl sunacağınızı, nelere ihtiyaç duyacağınızı ve nasıl gelir elde edeceğinizi hızlı ve basit bir şekilde tek bir sayfa üzerinde görmenizi sağlar. Sayesinde, iş planınızı benzersiz satış teklifiniz, temel faaliyetler ve gelir akışları, kaynaklar ve varlıklar veya ortaklıklar gibi temel unsurları içeren bir grafik formatında da hazırlayabilirsiniz.

Dilerseniz ayakkabı dükkanı açmak için KOSGEB hibe ve desteklerinden de faydalanabilirsiniz. Bunun için “Kosgeb Girişimcilik Eğitimini” tamamlamalı ve hazırladığınız iş planını KOSGEB’e sunmanız gerekmektedir.

Mutlaka okuyun: İş Planı Nasıl Hazırlanır?


5) İşletme Adınızı Belirleyin ve Marka Kimliğinizi Oluşturun.

Mağazanıza vereceğiniz isim yani “markanız” sattığınız ürünleri temsil eder nitelikte olmalıdır. Lüks bot, spor ayakkabı veya sneaker vb. ürün gruplarından hangisini satıyor olursanız olun, temanızı marka adınıza da yansıtmalısınız. Bu, güçlü bir marka kimliği oluşturmanızı da sağlayacaktır.

Marka adınız, markanızın hikayesiyle de uyumlu olmalıdır. Ürün seriniz neden böyle adlandırılıyor ve markanızın/girişiminizin perde arkasında nasıl bir hikaye var? Unutulmaz bir hikayeye sahip olmanız, markanızı benzersiz kılacaktır.

Bunun dışında, mağaza adının kısa, hatırlanması kolay ve hecelenmesi veya yazılması zor olmayan bir isim olması da bir o kadar önemlidir.

İşletmeniz için ideal ismi bulmak adına çevrim içi isim oluşturuculardan yararlanabilirsiniz, bu, markanızla özdeşleşecek mükemmel ismi bulmanıza yardımcı olacaktır. “Lüks ayakkabılar” veya “Minimalist tasarım ayakkabılar” vb. anahtar kelimeleri kullanarak işletme adı önerilerine ulaşmanız mümkün.

İnternet alan adınızın işletme adınızla aynı olması da önemlidir-bu size SEO ve pazarlama açısından avantaj sağlayacaktır. Bu nedenle, marka adınıza karar verdikten sonra, who.is veya GoDaddy gibi araçları kullanarak söz konusu isme uygun bir alan adı olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.

İşletme adınızı belirlerken telif hakkı ve ticari marka tescili konularını da dikkate almanız gerektiğini unutmayın.

Mutlaka okuyun: Marka İsmi Nasıl Bulunur?


6) Ayakkabı Mağazanız veya Üretim Tesisiniz İçin Uygun Konumu Bulun.

Ayakkabı markanız için en uygun konumu tespit etme sürecinde şu üç seçenekten yararlanabilirsiniz: Fiziksel bir konum kullanmak, tamamen çevrim içi platformda çalışmak veya karma bir yaklaşım benimsemek.

  • Bir perakende ayakkabı mağazası, kira bedeli, faturalar, işletme maliyetleri ve işletme sigortası vb. gereksinimlerin de dahil olacağı fiziksel bir konum gerektirecektir.
  • Bir çevrim içi mağaza ise fiziksel mağazaya kıyasla oldukça düşük maliyetlidir. Çok daha geniş bir erişim alanına sahip olması ve işlerin her yerden yürütülmesi de sunduğu bir diğer avantajdır.
  • Ancak bir işletme, bir yandan üretim yapıp ürün stoku hazırlarken bir yandan da ürünlerini çevrim içi olarak pazarlayarak satış faaliyetlerini sürdürebilir. Bu durumda, söz konusu işletme stok muhafazası ve üretim için fiziksel bir lokasyona ihtiyaç duyacak, bu da yüklü maliyetleri beraberinde getirecektir.

Üretim işini üstlenip ürün stoku hazırlamanın sağladığı en temel avantaj kalite üzerindeki mutlak kontroldür. Ancak, bu aynı zamanda ayakkabı işi başlatmanın en masraflı yöntemidir.

Üretim tesisleri veya stok muhafazasına ilişkin ekstra harcamaları ortadan kaldırmanın ve işinizi tamamen çevrim içi hale getirmenin en pratik yolu ise talep üzerine baskı yöntemini kullanmaktır. Bu sayede, siz tasarım ve pazarlama faaliyetlerine odaklanırken, baskı sağlayıcı şirketler malzeme maliyetleriyle ilgilenecektir.

Talep üzerine baskı işinin tek dezavantajı ise kalite kontrolü yapamayacak olmanızdır. Tam da bu yüzden, ürün kalitenizde tutarlı bir çizgi yakalamak için en doğru ortağı bulduğunuzdan emin olmalısınız. Ardından çevrim içi mağazanızı açabilir, ayakkabılarınızı Shopify, Etsy, eBay veya Amazon gibi pazar yerleri üzerinden satışa sunabilirsiniz.

Bu e-ticaret platformlarının abonelik, eklenti, barındırma vb. konularla alakalı ek maliyetlere sahip olabileceğini unutmayın- üretim veya insan gücü bulma vb.  büyük masraflara kıyasla çok daha ekonomik olacakları kesindir.

Mutlaka okuyun: İşiniz İçin Yer Seçimi Nasıl Yapılır?


7) Yasal Prosedürleri Halledin.

Varsayalım ki ayakkabı mağazanızı açtınız, ancak işletmenizi yasal bir zemine oturtmanız da bir o kadar önemlidir. Tüzel kişilerle ortaklık kurmuyorsanız, işletmenizin resmi kayıtlarda “bireysel bir girişimci” olarak yer almasını sağlamalısınız.

İşletmenizi yasallaştırma sürecinde şu iki konuyu özellikle çözüme kavuşturun:

  • İş türünüze karar verin-şahıs şirketi, ortaklık, LLC – limited şirket, şirket
  • İşletme lisansına/ruhsata ve vergi levhasına sahip olun.


8) Ticari Bir Banka Hesabı Açın.

Tüzel kişiliğinize bağlı aktiviteleriniz için kişisel varlıklarınızla ilgisi olmayan ayrı bir işletme hesabı oluşturun. Aynı durum kredi kartınız için de geçerlidir.

Ticari bir banka hesabı açmak için şunlara ihtiyacınız olacaktır:

  1. Vergi levhası
  2. Şirket yetkilisine ait nüfus cüzdanı
  3. Faaliyet belgesi
  4. Ticaret sicil gazetesi kaydı
  5. İmza sirküleri
  6. Ticaret odası kayıt belgesi
  7. Noter tarafından onaylanmış imza beyannamesi

Stok takibi yapıyorsanız veya personele sahipseniz, işlerin güvenli bir şekilde yürümesini sağlamak adına işletme sigortası yaptırmanız da gerekecektir-sundukları seçenekler hakkında bilgi almak adına bankanıza danışabilir veya sigorta şirketlerinden teklif almayı deneyebilirsiniz. İş modelinize bağlı olarak, ek lisanslara veya izinlere de ihtiyaç duyabileceğinizi unutmayın.

Banka hesabında yaptığınız bu kişiselleştirmeyi sosyal medya hesaplarınızda da uygulamalısınız. Sosyal medya platformları üzerinden tanıtım ve pazarlama yaparken ayakkabı mağazanız için ayrı bir hesap oluşturduğunuzdan emin olun, kişisel hesabınızı kullanmaktan kaçının.


9) Hangi Ayakkabıların Satılacağına, Tasarlanacağına veya Üretileceğine Karar Verin.

Ayakkabı serinizi tasarlamada iki farklı yaklaşım mevcuttur:

  1. Ayakkabıyı sıfırdan üretin. Bu, ayakkabı tasarımı, malzeme tedariki, üretim süreci ve başlangıç envanterinin kayıt altına alınması vb. işleri de beraberinde getirecektir.
  2. Tasarıma odaklanın ve üretimi dış kaynaklar aracılığıyla gerçekleştirin. Talep üzerine baskı, hiçbir ön maliyet olmaksızın ayakkabı serinizi yaratmanıza olanak tanıyacaktır. Baskı sağlayıcılar işin üretim kısmı ile ilgilenirken siz tasarıma ve farklı ürün alternatifleri bulmaya odaklanabilirsiniz.


10) Dijital Pazarlama Stratejilerinden Yararlanın.

Dijital pazarlama, e-ticaret işletmelerini tanıtmada ve yeni müşteriler kazandırmada önemlidir. Tam da bu yüzden, e-ticaret platformunuzun sunduğu pazarlama kaynaklarını keşfetmeye odaklanmalısınız.

  • Dijital pazarlama denince ilk akla gelen hiç şüphesiz sosyal medyadır-üstelik sosyal medya ücretsizdir. Potansiyel müşterilere ulaşmak adına çeşitli platformlarda ayakkabı markanıza özel işletme hesapları oluşturmalısınız. Promosyon gönderileri ve marka/ürün özelliklerini vurgulayan eğitici içerikler de dahil olmak üzere platformun hedef kitlesine göre karar vereceğiniz tutarlı içerikler yayınlamakla işe başlayın. Unutmayın, Instagram, Facebook’tan çok daha genç kitlelere hitap eder. Pinterest- bilhassa Etsy’de mağazası olanlar için- çevrim içi pazarlama için mükemmel bir yerdir. Bunların dışında, niş odaklı çalışabileceğiniz bir TikTok hesabı açmayı da düşünebilirsiniz. Promosyon kodları, kuponlar veya ücretsiz e-kitaplar karşılığında e-posta adresi toplamak için sosyal medyanın gücünden yararlanabilirsiniz, ancak e-posta göndermeden önce kullanıcılardan izin istemelisiniz.
  • E-posta ile pazarlama kampanyaları oluşturmak adına MailChimp vb. araçlardan yararlanabilirsiniz. MailChimp, kendi elektronik posta tasarımlarınızı oluşturarak, e-posta bültenleri hazırlayabileceğiniz, binlerce kullanıcıya aynı anda ulaşabileceğiniz bir e-posta pazarlama yazılımı olup çalışmalarınızın detaylı istatistiğini tutarak bunları analiz etmenizi sağlar ve e-posta pazarlama stratejinizi güçlendirir. Sosyal medyanın yanı sıra, web sayfanız üzerinden de kullanıcılara/ziyaretçilere ait e-posta adreslerine ulaşabilir ve bunları çok daha kıymetli bir amaç uğruna kullanabilirsiniz. Web sitenize yerleştireceğiniz widget ‘lar ve Facebook mağazanızda yer alan düğmelerle müşterilerin sayfanıza abone olmasını kolaylaştırın. Müşterilere promosyon haberleri ve satın alım sürecine ilişkin bilgilendirici e-postalar gönderin. Bilgilendirici e-postalar, müşterilere sipariş durumları ve nakliye süreci hakkında bilgi verir ve genellikle otomatik olarak gönderilirler. Promosyon e-postaları ise cezbedici bir bilgi veya teklif sunarak- sezon indirimleri veya yeni ürünler hakkında bilgiler gibi-  kaybedilen müşterileri geri kazanmanızı sağlayabilir.
  • SEO(Arama motoru optimizasyonu) ile içeriği optimize etmeniz de organik trafik oluşturacaktır. Google Trends kullanarak hedef kitlenizle alakalı anahtar kelimeleri araştırın ve söz konusu kelimeleri ürün açıklamalarından alternatif metinlere hatta blog gönderilerine kadar hemen her içeriğe dahi ettiğinizden emin olun.

Her platformun kendine has pazarlama olanaklarını beraberinde getireceğini aklınızdan çıkarmayın ve sosyal medya veya dijital dünyaya ilişkin gelişmeleri takip ederek güncelliğinizi koruyun.


Ayakkabı dükkanı açma şartları

a)Ayakkabıu dükkanları en az 60 m2 kapalı alanı olmalıdır.

b)Ayakkabı dükkanlarında,ayakkabı,deri aksesuarı çanta,çüzdan,ve kemer satabilirsiniz.

c)Ayakkabı dükkanlarında 1 depo, 2 istif bölümü, tuvalet, kasa, deneme reyonu ve teşhir bölümleri krokide mutlaka gösterilmelidir

d)Tuvalet bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde düzenlenmelidir.

e) Teknik bir kişiye detaylı işyeri yerleşim krokisi çizdirilmelidir.

f)Bu yerleşim izinsiz değiştirilmemelidir.

NOT:Dükkan dışına eşya çıkarılması yasaktır


Ayakkabı dükkanı açmak için gerekli belgeler

1-Nüfus cüzdanı sureti ve ikametgah senedi

2-2 adet fotoğraf

3-Tapu fotokopisi.

4-Yapı kullanma izni kağıdı.

5-Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti.

6-Vergi levhası fotokopisi.

7-İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi.

8-Sigorta veya bağ kur belgesi ,yada emeklilik cüzdanı fotokopisi.

9-İşyerinde su abonesi kartlı sayaç takılacak

10-Aynı adrese daha önce verilmiş ççma ruhsatı varsa belediyeye geri iade edilecek.

11-İtfaiyeden yangın önlemi alınmıştır raporu gelecek.

12-Emniyete kimlik bildiriminde bulunduğuna dair kimlik bildirimi belgesi fotokopisi.

13-İmza sirküleri,Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi (Şirket olması halinde )

14-C.Savcılığından yeni tarihli sabıka kaydı

Not: Bu belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin belgeler için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.


Ayakkabı Dükkanı Açmanın Maliyeti

Bu tür bir işletme açarken ilk başta nelere ihtiyacınız olduğunu öğrenmelisiniz. Başlangıç için ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu belirlemek en önemli adımlardandır.

ENVANTER

Ayakkabı dükkanı açarken karşılamanız gereken en büyük giderlerden biri başlangıç envanteriniz olacaktır. Satmak istediğiniz ayakkabıların türüne bağlı olarak bu maliyet değişecektir.

DÜKKÂN YERİ

Dükkan yeri maliyetleri, bulunduğunuz şehre ve semte göre farklılık gösterecektir. Büyük şehirlerin popüler semtlerinde yer alan dükkanlar küçük şehirlerdeki veya daha az tercih edilen semtlerdeki dükkanlara göre daha yüksek fiyatlara kiralanır. Dükkanın kaç metre kare olduğuna (en az 60 m2 kapalı alanı olmalıdır)  ve dükkanı kiralamanıza veya satın almanıza bağlı olarak maliyetleriniz değişecektir.

RUHSAT/KAYIT

Dükkanınızın kapılarını müşterilerinize açmadan önce işletme ruhsatı ve izinleri almanız gerekir. Bağlı bulunduğunuz belediyelere başvurmadan önce binanın onaylı imar projesine uygun olduğundan ve iskân(oturma) izni olduğundan emin olmalısınız. Başvuru formlarını belediyelerin internet sitelerinden indirebilirsiniz ve başvuru için hangi belgeleri götürmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

REKLAM

Yeni ayakkabı dükkânınızın reklam giderleri işletmenizin tanıtımı için kullanacağınız reklam araçlarına bağlı olarak değişecektir. Televizyon ve radyo reklamlarının maliyetleri reklamların sıklığına ve yayın saatlerine bağlı olarak değişir. Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya araçlarını kullanarak firmanızın tanıtımını yapabilirsiniz. Başlangıç maliyetlerinizi değerlendirerek reklam için ne kadar harcama yapmanız gerektiğine karar verin.

FAALİYET GİDERLERİ

Aslında hepimiz yeni bir yer açtığımızda hemen meşhur olmasını isteriz. Ancak gerçek şu ki dükkanınızın ününün yayılması ve karlı bir işletme olması için müşteri tabanı oluşturması gerekir. Ayakkabı dükkanlarının açılışlarını yapmadan önce en az 3-6 aylık faaliyet giderlerini karşılayacak yeterli sermayelerinin olması gerekir. Dükkan yeri, kamu hizmetleri, personel, reklam ve envanter maliyetlerinizin ne kadar olduğunu belirleyin. Doğru para miktarını belirlemek için dükkanınızı açmak için gerekli olan ek başlangıç masraflarınızı da ekleyin.

Açmak istediğiniz ayakkabı dükkanı hakkında detaylı bilgi verdiğiniz takdirde uzmanlarımız sizin için bir maliyet hesaplaması yapacaklardır.


Ayakkabı Mağazası Açmak Karlı mı? Aylık Dükkan Geliri Ne Kadardır?

Küresel ayakkabı pazarına ait kar oranı bir hayli yüksektir ve sektörün yavaşlayacağına dair herhangi bir işaret yoktur.

Özellikle online ayakkabı satışı oldukça karlı bir iş modelidir. Öyle ki 2023’ün üçüncü çeyreğinde küresel ayakkabı pazarı 381,90 milyar dolarlık bir gelir elde etmiştir. Pazarın 2027 yılına kadar her yıl yüzde 5,88 oranında bir büyüyeceği öngörülmektedir.

Aylık dükkan geliriniz ise dükkanınızın konumuna, sattığınız ayakkabı türüne, hedeflediğiniz müşteri kitlesine ve diğer pek çok kritere göre değişmekle birlikte genelde 100 bin TL ila 300 bin TL arasında olmaktadır.


Son Söz

Yazımızda ayakkabı mağazası açmanın inceliklerine yer verdik. Satacağınız ayakkabının tasarım ve üretim aşamalarına, satışının yapılacağı platformlara ya da müşteri tabanı oluşturma ile pazarlama stratejilerine ilişkin kritik bilgiler aktardık- en önemlisi de bu hayali sermaye gerektirmeksizin hayata geçirmenin yollarından bahsettik.

Artık sıra sizde. Hayalinizi gerçeğe dönüştürün ve talep üzerine baskının gücüyle kendi ayakkabı mağazanızı açın.

Bol satışlar!

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar