Cumartesi, Aralık 21, 2024
Ana Sayfaİş FikirleriSıfrdan İş Kurma FikirleriAz parayla da kendi işinizi kurabilirsiniz!

Az parayla da kendi işinizi kurabilirsiniz!

Birçok girişimci yok denecek kadar az bir sermaye ile kendi işini kurmuştur. Aslında kredi çekmek, iş kurma ve geliştirme yolunda girişimcilerin sırtındaki yükü kaldırabilecek bir seçenektir. Ama iş kurma ve büyütme çok az bir sermaye ile de mümkün. Ve bunun için emek harcamak muazzam bir şey.

Sizler de sınırlı bütçenin,başarılı bir iş ve kariyer yolunda sizlere engel olmasına izin vermeyin. Aşağıda, yolun başındaki girişimciler için lerini başarılı bir şekilde geliştirme konusunda yardımcı olacak 5 önemli madde mevcut.

 

1- Kişisel iletişim ağlarından yararlanın

Bir fikrin gerçek bir iş haline dönüşmesindeki en önemli adım, bir müşteri veya kullanıcı temeli oluşturmaktır. Bu, başlangıç aşamasında olan şirketler için zor bir adım olabilir. Bu durumda girişimciler şirketsel olarak olmasa da kendi kişisel ağlarını açmalıdır.

Ben kendi işime başladığımda yaptığım ilk şeylerden birisi ne yaptığımı anlatmak için tanıdıklarımla temasa geçmek oldu. Başlangıçta 3 müşterim oldu: birisi akrabamın çalıştığı bir şirket,birisi üniversitedeyken stajyer olarak çalıtığım bir şirket diğeri ise arkadaşım aracalığıyla bulduğum bir şirket.

Bugün müşterilerimizin yüzde 40’tan fazlasını o yarım düzine müşteriye borçluyuz. Yani başlangıçta bir müşteri tabanı oluşturmak işin büyümesi yönünde büyük bir adım olacaktır.

 

2- Mücadeleci olun

Başarılı bir başlangıç yapmak, girişimcilerin inanılmaz derecede inatçı ve mücadeleci olmasını gerektirir.Yeni iş sahipleri, belirli işleri yerine getirmek veya personel çalıştırmak için her zaman yeterli bir kaynak veya bütçeye sahip olamayabilir, bazı görevleri kendilerinin üstlenmeleri gerekebilir. Girişimci elinde var olanı değerlendirmeli,elinde ne var ve onlarla ne yapabilir;bunu belirlemelidir.

Yeni girişimciler ayağını yorganına göre uzatmalı ancak ihtiyaçları için de harcama yapmaktan çekinmemelidir.

 

3- Tavsiyeleri dikkate alın

Girişimciler insanların deneyim ve girişimciliklerindeki başarıları ve başarısızlıkları öğrenmeli, onları dikkate almalı ve onlardan kendilerine yön verici sonuçlar çıkarmalıdır. Yani Amerikayı yeniden keşfetmekle uğraşmaya gerek yok. Sizler de girişimcilerin deneyimlerinden yararlanın ve adımlarınızı kolaylaştırın.

Bazı kitap ve internet siteleri girişimcilere yardımcı olabilir ancak deneyimli bir insanla konuşmanın diğer hiçbir yardım kaynağı ile boy ölçüşemez. Sizler de çevrenizde alanınızla ilgili deneyimli kişilerden yararlanın. Deneyimleri hakkında dürüst ve açık sözlü kişilerle görüşmeler yapın. Ancak sizi rakibi olarak görecek kimselere karşı da dikkatli olun. Bu işin püf noktası, görüşeceğiniz kişilere onların hayranıymış gibi yaklaşmanız.

 

4- Farkındalık yaratın

İş denizindeki benzer seçeneklerin, tekliflerin oluşturduğu dalgaya direnmek girişimciler için zor olabilir. Peki girişimciler hiçbir üne sahip olmadan nasıl çekici bir seçenek olabilirler?

Girişimciler aynı endüstri içinde kendisini diğerlerinden farklı kılan adımlar atmalı ve bu konuda kendisinin farklı olduğunu insanlara hissettirmelidir. Girişimciler şirketlerinde veya işlerinde öyle bir değer veya farklılık yaratması lazımdır ki, potansiyel müşteriler ve yatırımcılar benzer endüstrideki şirketler içerisinde bu şirketi ayrı bir yere koyabilsin.Tabii ki bunun için de girişimcinin alanını araştırması ve müşteriyi, yatırımcıyı ve bunların ihtiyaçlarını iyi gözlemlemesi gerekiyor.

 

5-Fiyatlandırma konusunda yaratıcı ve rekabetçi olun

Benzer sektörde denenmiş ve başarıya ulaşmış yollarından birisi de fiyatlandırmada farkındalıktır.Aynı endüstride adını duyurmak isteyen yeni iş sahipleri için bu adım, performans veya kalite odaklı fiyatlara dikkat eden müşteriler için güzel bir seçenek ve yatırımcılar için iyi bir teşvik olabilir.

 

İlginizi çekebilir

Sermayesiz kurulacak işler
İşimi nasıl büyütebilirim?
Para kazandıran işler
Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar