Eğer mobilyalardan hoşlanıyorsanız, hem de kendi kazançlı işinizi kurmayı düşünüyosanız mobilya mağazası açmayı düşünebilirsiniz. Müşteriler genellikle antika, tasarım ve endüstriyel mobilyalara ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle tutkunuzu profesyonelliğe dönüştürebilmek için sayısız fırsatınız olacaktır. Aslında mobilya mağazası açmak için tutkudan fazlasına ihtiyacınız var. İşletmenizi karlı bir işletme haline getirebilmek için aynı zamanda yatırım sermayesine, işletme zekâsına ve sabra da ihtiyacınız olacaktır. Aşağıdaki adımları okuyarak bir mobilya mağazası nasıl açılır öğrenebilirsiniz.
Mobilya mağazası nasıl açılır?
1-Ne tür bir mobilya mağazası açmak istediğinize karar verin. Unutmayın antika, modern, retro, endüstriyel ve ikinci el dahil olmak üzere bütün mobilya mağazası türlerinde güvenilir ikmal hattına ve müşterilere ihtiyacınız olacaktır.
2-Bölgenizdeki rekabeti inceleyin. Ne tür mobilyalar sattıklarını ve satış yapmayı planladığınız hedef kitleye ne tür fiyatlar sunduklarını araştırın. Bu sayede sizde fiyatlamayla net bir karar verebilirsiniz.
3-Düzgün bir iş planı hazırlayın.
Mekânın, mobilyaların, ekipmanların, envanterin ve dağıtım araçlarının maliyetlerini hesaplayın.
Sokak reklamları, yazılı reklamlar, televizyon ve radyo reklamları ve sosyal medya aracılığıyla yapılacak online reklamlar için pazarlama planı bütçesi oluşturun.
Muhasebe, vergi, işletme kredileri, ruhsatlar ve çalışan maaş maliyetlerini eklemeyi unutmayın.
Kazançlar için tutarlı tahminler yapın.
Tam satış hizmeti vermek için online mobilya mağaza açmakla ilgili ihtimalleri de ekleyin.
4-Başlangıç sermayenizi arttırın. Bankanıza veya özel bir yatırımcıya iş planınızı açıklayın ve mobilya mağazanızın ne kadar kazançlı bir yatırım olabileceğini gösterin. Yatırım sözleşmesini imzalamadan önce sözleşmenin bütün koşullarını anlamak için bir avukattan görüş alın.
5-İlgili resmi kurumlardan gerekli olan ruhsatları ve izinleri alın.
6-Mobilya mağazanız için doğru bir yer bulun. Müşterileri etkilemek için yaya trafiğinin yoğun olduğu ve yeterli araç trafiğinin olduğu bir yerde mekân bulmaya çalışın.
7-İşletmenizi çekip çevirebilmek ve mobilya mağazanızı döşemek için gerekli olan bütün ekipmanları satın alın. Dekorasyonunuz doğru seçilmiş parçalardan oluşmalı ve müşterilere satın aldıkları ürünleri teslim edebilmek için en az bir tane teslimat aracına sahip olmanız gerekir.
8-İş başvurusu yapanlarla görüşün ve işe alın.
9-Mobilya mağazanızın reklamını yapın.
10-Mobilya mağazanızı açın
İpuçları
Sosyal medyayı kullanarak avantaj sağlayın. Mobilya mağazanızı açmadan önce yeni gelişmelerle ilgili halkı bilgilendirebilmek için bir web sayfası ve blog açın.
Eğer özel tasarımcıların eşi benzeri olmayan tasarımlarını satacaksanız geniş çeşitlilikte, eşsiz parçalara sahip olduğunuzdan emin olun.
Eğer tedarikçilerinizin ürünlerine bağlı kalacaksanız onlarla düzgün ilişkiler kurun. Hasar görmüş veya geri iade edilmesi gereken ürünleri vermek için geri iade sözleşmesi yapın.
İhtiyacınız olanlar
- İş planı
- Sermaye
- İzinler
- Mekan
- Ekipman
- Teslimat aracı
- Envanter
Mobilya mağazası açma şartları
1- İşyeri amaca uygun bir şekilde tasarlanmış, temiz ve aydınlık olacaktır.
2- İşyerinin havalandırma tertibatı bulunacak; ısıtma ve havalandırma soba, kalorifer veya klima sistemlerinden uygun olanı ile yapılacaktır.
3- Tek ruhsatla açılan ve birden fazla faaliyet alanı bulunan işyerlerinde her faaliyet dalı için ilgili bölümlerde öngörülen şartlar ayrıca aranacaktır.
4- On kişiden fazla çalışanı bulunan müstakil işyerlerinde dinlenme yeri, kıyafet değiştirme kabini, bay ve bayan için ayrı tuvalet bulunacaktır. Ancak birden fazla işyerinin bulunduğu iş hanı, iş merkezi, pasaj, gar, terminal gibi yerlerde ortak kullanıma ayrılmış yeter sayıda lavabo ve tuvalet varsa, buralarda açılan işyerleri için ayrıca tuvalet ve lavabo şartı aranmaz.
5- Mobilya mağazasında üretilen çöp ve benzeri atıkların toplanması ve muhafazası için gerekli tedbirler alınacak ve atık suyun uygun bir şekilde tahliye edilmesini sağlayacak bağlantı bulunacaktır.
6- İtfaiye raporu alması gerekmeyen işyerlerinde çalışanların ve müşterilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yangına karşı önlemler alınacaktır.
7- Yangına karşı ayrıca tahliye çıkışı bulunacak, yangın çıkışları ışıklı tabela ile gösterilecektir.
Mobilya mağazası açmak için gerekli belgeler
1- Başvuru / Beyan Formu
2- Tapu Fotokopisi veya Kira Sözleşmesi Fotokopisi
3- Numarataj Belgesi
4- Vergi Levhası Fotokopisi
5- Şahıs ise (Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tastiknamesi – Aslının ibrazı zorunludur)
6- Şirket ise (Ticaret Sicil Tastiknamesi ve Oda Kayıt Belgesi – Aslının ibrazı zorunludur)
7- İmza Sirküleri (Şirket ise)
8- 2 adet fotoğraf (Şahıs ise)
9- Nüfus Cüzdan Fotokobisi (T.C. Kimlik No.)
10- İtfaiye Uygunluk Raporu (Patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddelerin üretildiği, satıldığı ve depolandığı işyerleri; otuz kişiden fazla çalışanın bulunduğu her türlü işyerleri, ana giriş kapıları dışında cadde ve sokağa doğrudan bağlantısı olmayan ve birden fazla işyerinin bir arada bulunduğu iş hanı, çarşı ve benzeri işyerleri, Restorant, Lokanta, Kebapçı, Kafeterya, İçli Pide Fırını ve Kebap Salonu için) Çay ocağı, Büfe (Sandviç ve Döner Satış Yeri),Kebap Satış Yeri, Pastahane
11- Yangın Tüp Faturası (Her 100 m2 için 6 kg.lık) (İtfaiye Uygunluk Raporu gerekli olmayan işyerlerinde )
12- Çevre temizlik vergisi Makbuz Fotokopisi (En son ödenen)
Not: Bu şartlar ve belgeler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve belediyeden belediyeye farklılık gösterebilmektedir. Kesin şartlar için lüften ilgili belediyeye başvurunuz.
Mobailya mağazası açmak için mobilya sektöründe bayilik veren firmalardan da bayilik alabilirsiniz. Bu sayede alacağınız riski en aza indirebilirsiniz. En güzel iş kurma fikirlerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.Bol kazançlar!