Cuma, Kasım 22, 2024
Ana Sayfaİş Fikirleriİş Kurmak İstiyorum9 Günde İş Kurmak İsteyenlere

9 Günde İş Kurmak İsteyenlere

Bir iş kurmaya çalışmak ve birkaç hafta içinde karlı hale getirmek zannedildiği kadar kolay değildir. Ancak yapılabilir de. Sizler için bu süreci sıkıştırdık.

Başarılı girişimcilerin iş kurma süreci nasıl hızlandırdıklarını ve daha da önemlisi doğru biçimde nasıl yaptıklarını öğrenmek için okumaya devam edin.

 

1. gün: İş planı yapın

2004 yılında kendi restorarınını kuran Hüseyin Bey’in ilk adımı birkaç sene önce üniversitede yazdıkları iş planını gözden geçirmek oldu. Hüseyin Bey’in söylediğine göre iş planı onlar için gerçekten çok değerli bir kılavuzdu. İş planı sayesinde 80,000 TL’lik başlangıç yatırımlarını ( 30,000 TL’si kendi paralarıydı ) 500 personelli ve 12 bayiliği olan bir güç merkezine dönüştürdüler.

İster bir peçetenin arkasına yazılmış ister 25 sayfalık bir dokümanda detaylandırılmış olsun hızlı bir şekilde kara geçmek isteyen girişimler için iş planı kritik öneme sahiptir.

 

2. gün: Pazara çalışın

Yeni bir girişim için kolları sıvayan herkesin pazar araştırması yapması gerekir. Girdiğiniz pazardaki rekabet ortamının fotoğrafını çekmeniz gerekir. Ürünleriniz veya hizmetleriniz nasıl üstünlük sağlayacak, hedef kitleniz kim, yerine getirmeniz gereken resmi düzenlemeler ve izinler neler?

İş kurmadan önce potansiyel müşterileri ve rakiplerinizle görüşün ve fuarlarda pazar araştırması yapın. İçgüdüleriniz ürününüzün çok para kazandıracağını söyleyebilir ve ancak pazar araştırması sayesinde bunu kanıtlamış olursunuz.

 

3. gün: Markanızı oluşturun

İsim ve profesyonel görünümlü logo da dahil marka kimliği açılış öncesinde bile meşruiyet kazanmanızı sağlar. Online bazı firmalar müşterilerine renk kombinasyonları ve hızlı logo tasarlamalarına yardımcı olacak hizmetler sunar. Çalışmalarınızı hızlı ve ucuza yapmak istiyorsanız bu hizmetleri kullanabilirsiniz. Logonuzu garantiye aldıktan sonra antetli kağıt, kartvizitler ve afişler, el ilanları ve satış belgeleri gibi pazarlama teminatlarınızı bastırın.

Yeni kurulan işletmelerin çoğu zaman marka kimliklerini pekiştirmek için internet varlığına ihtiyaçları vardır. Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram ve LinkedIn’de yer almayı unutmayın. Sosyal medyayı şu anda kullanmıyor olabilirsiniz ancak bayrağınızı bir an önce dikmeniz gerekir.

 

4. gün: İşletmenizi şirketleştirin

Yeni kurulan bütün girişimlerin bir avukat veya muhasebeci aracılığıyla şirketleşmesi, ortaklık anlaşmalarını resmileştirmesi ve ürün/fikir haklarını alması gerekir. Karışık olan bütün yasal konuları bir avukata bırakmak en iyisidir.

 

5. gün: Sistemi kurun

Açılış zamanı yaklaştıkça yardıma ihtiyacınız olacaktır. O yüzde size yardım için işe ilk alımları yapabilir ya da çevrenizden yardım isteyebilirsiniz.

Yeni teknoloji ve yazılımların sunduğu hız ve verimliliği gözden kaçırmayın. İşletmenizde teknolojik imkanların mümkün olduğu kadar ve bütçeniz elverdiğince kullanmaya çalışın.

 

6. gün: Yerel medyaya reklam verin

Haberlerin yayılması ve satışların başlaması için öncelikle medya ilişkilerinin kurulması gerekir. Yerel medya reklamları sayesinde büyük bir müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz.

 

7. gün: Olduğunuzdan farklı görünün

Başarı bazen kendi kendine gerçekleşir. Yinede mütevazı bir başlangıç yapın, geçmiş performanslarınızı kısa tutun, büyük düşünün ve doğru davranın.

444’lü bir numara, hafızalarda kalan bir logo ve farklı firma departmanlarına ait özel e-posta adresleri (pr@… pazarlama@… insankaynaklari@…) ile firmanızı farklılaştırabilirsiniz. Köklü bir firma gibi görünmek, müşterilerinize hem güven verecek hem de itibar seviyenizi yükseltecektir.

 

8. gün: İçeride ve dışarıda çalışın

Yeni başlayan girişimciler için karlılığın en hızlı rotası en azından ilk günler ve haftalarda eş zamanlı olarak hem içeride hem de dışarıda çalışmaktır. Sabah beşte işbaşı yapabilirsiniz, bir taraftan bütün fiziksel işleri hallederken bir taraftan da müşterileri karşıladıklarını söylemiştir.

Günlük iş yükünün ağırlaşmaya başlaması iyiye işarettir çünkü bu müşterilerinizin olduğu anlamına gelir. Bu noktada stratejik planlama, işe alma ve pazarlama programlarını plana atmak ve öncelikle nakit akışı sağlamaya odaklanılması gerekir.

 

9. gün: Parti düzenleyin

Temasta bulunduğunuz kişileri, satıcıları, arkadaşlarınızı, ailenizi, müşterilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi haberlerin yayılmasını sağlamak ve prestij kazanmak için partinize davet edin. Bunu yapmanız imajınızı pekiştirir ve insanların bir iş kurduğunuzu bilmelerini sağlar.

Partide derin bir nefes alın, size yardımcı olanlar için bir teşekkür konuşması yapın ve misafirlerden geri bildirim alın. Kısa sürede ilk odak grup oluşur ve bu odak grup sayesinde fikirler, ince ayarlamalar ve iyileştirmelerden oluşan upuzun bir listeniz olur.

İş kurmak istiyorum diyenlere karlı fikirleri ve başarılı girişimcilerin hayatlarından birbirinden güzel tavsiyeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Mutlaka Okunması Gerekenler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En Çok Okunanlar