Aşağıdaki beş ipucunu kullanarak kendi etkinlik planlama işininizi kurabilirsiniz.
Adımlar
1 – Çeşitli etkinliklerde gönüllü olarak çalışın ve deneyim kazanın. Çiçekçi, cateringci veya kar amacı gütmeyen kuruluşlarda çalışmak gibi dahil olabileceğiniz bir sürü etkinlik vardır. Etkinlik planlamacılığında uzun vadeli başarı deneyime bağlıdır. Başka bir ifadeyle etkinlik planlama işine girmek istiyorsanız güçlü bir kavrama yeteneğinizin ve bazı sağlam becerilerinizin olması gerekir:
Yazılı ve sözlü iletişim
Organizasyon ve zaman yönetimi
Müzakere ve bütçe yönetimi
Yaratıcılık, pazarlama, halkla ilişkiler ve daha fazlası
Uzman olmak için etkinlik planlama geçmişinizin olmasına gerek yoktur. Organizasyon ve planlama konusunda iyiseniz etkinliklerinizi planlamak için gerekli olan temel becerilere sahipsiniz demektir.
2 – Sorumululuk gerektiren bir göreve geçin. Gönüllü olmak yerine kar amacı gütmeyen kuruluşların bağış toplama başkanı, catering müdürü veya bir etkinlik planlama şirketinin başı çeken planlamacısı olun. İstediğiniz etkinlik planlama pazarına karar verin ve bu alanda deneyim kazanmaya odaklanın.
Güçlü yönlerinize ve tutkunu olduğunu alanlara odaklanın.
Şirketinizi kurduktan sonra farklı birçok alanda hizmet verebilirsiniz ancak pazarınıza karar vermeniz birlikte çalışacağınız satıcılara, ilişki kuracağınız müşterilere ve planlayacağınız etkinliklere odaklanmanıza yardımcı olur.
Odaklanmanız gereken önemli konulardan bazıları:
Ürününüz veya hizmetleriniz neler?
Hedef kitleniz kim?
Tam hizmet planlaması ve uygulaması mı sunacaksınız?
Belli bir planlama türünde mi uzmanlaşacaksınız?
3 – Etkinlik planlamada ağlar hayati önem taşır. Nereye girderseniz gidin görüştüğünüz, sohbet ettiğiniz veya tanıştığınız insanların iletişim bilgilerini toplayın. Bir toplantı veya tanışmadan sonra bu kişilere “sizinle tanıştığıma çok memnun oldum” diye başlayan ve altında imzanızın ve sağladığınız etkinlik planlama hzimetlerinin neler olduğunu anlatan bir e-posta gönderin. Bu ustaca bir harekettir ve insanları zorlamak yerine onlarla güçlü ilişkiler kurmanıza yardımcı olur.
4 – Etkinlik portfolyosu hazırlayın. Yaptığınız etkinliklerin fotoğraflarını, broşülerini ve davetiyelerini sergileyin. Deneyimlerinizi ve etkinlik hikayelerinizi sunmak için her parçayı en iyi şekilde organize edin. İnsanların birçoğu görsel olduğu için resmi çizmeniz gerekir.
5 – Değerli etkinlik planlama deneyimleri kazandıktan sonra sertifikalı bir etkinlik planlamacısı olun. İnternet üzerinden araştırma yaparak kendiniz için uygun olan sertifika programına katılın.